MvG op koers voor derde titel op rij, Raymond te sterk voor Hughes

Na de eerste 4 partijen van de avondsessie ging het publiek op de punt van de stoel zitten voor de partijen die gingen komen. De toppers in actie met in de eerste partij dartsicoon Phil Taylor gevolgd door de nummer 1 van de PDC Michael van Gerwen.

In partij daarna Raymond van Barneveld en als sluitstuk van de avond Daryl Gurney tegen Danny Noppert.

Phil Taylor – Peter Machin  5- 1  groep C

Een eenvoudige overwinning voor the Power die Peter Machin in de eerste leg brak maar deze break niet kon verzilveren want Machin brak terug voor wat later bleek zijn enige punt in deze match. Het was te wisselvallig bij Machin en Taylor, ondanks het korte format was snel op stoom voor deze eenvoudige 5-1 overwinning.

Michael van Gerwen – Ross Montgomery  5 – 1 groep A

Niet Ross Montgomery, maar Michael van Gerwen was ‘the Boss’ in deze partij. Montgomery kon in de vijfde leg een white wash voorkomen en maakte 4-1 maar in leg 6 werd het 5-1 en ligt Michael op koers voor zijn derde Grand Slam titel op rij.

Raymond van Barneveld – Jamie Hughes 5 – 1  groep B

De wedstrijd begon met een break tegen voor Raymond die echter sterk terug kwam en 1-1 maakte tegen de darts in. Met de darts werd het twee in en met een demonstratie finish op 46, dubbel 14 dubbel 9, wie gooit dat nu niet zo uit, werd het met een break  3-1.

Hughes vindt de dubbel niet gemakkelijk, zeg maar helemaal niet meer en zo wordt het uiteindelijk een makkelijke 5-1 overwinning voor RvB

Daryl Gurney – Danny Noppert  5-1 groep D

Met en break in de vierde leg maakt Gurney 3-1 en met de darts wordt het 4-1. Noppert mist dan dubbel 10 voor 140 uit en ook nog eens 3 darts om 20 uit te gooien vinden geen doel en zo wint Gurney met 5-1

Foto © PDC 2017