GSoD: Mitchell,Wilson,Wright,Menzies winnen. McGeeney bezwijkt onder de druk.

Vandaag staat in  Wolverhampton dag 2 op het programma van de Grand Slam of darts 2017. in de eerste 4 partijen van deze middag sessie zien we de verliezers van gisteren in actie. In het 2e gedeelte van 4 partijen zullen de winnaars van gisteren het tegen elkaar gaan opnemen.

Jeffrey de Zwaan (91.80) – Scott Mitchell (86.95) 3-5
De eerste partij van deze middag sessie ging tussen Jeffrey de Zwaan en BDO speler Scott Mitchell. Beide heren hadden gisteren hun eerste poule wedstrijd verloren en moesten dus vandaag alles op alles zetten om te overleven in dit toernooi. Jeffrey verloor gisteren namelijk van Stephen Bunting met 4-5, terwijl Scott met 2-5 tenonder ging tegen Dave Chisnall.

Beide heren begonnen uitstekend aan hun wedstrijd, ze lieten elkaar geen enkele ruimte waardoor de score gelijk op ging, na 6 legs gespeeld te hebben zagen we een tussenstand van 3-3 op het scorebord staan. In de 7e leg was het Scott Mitchell die de eerste break van de wedstrijd noteerde. de Zwaan miste in zijn eigen begonnen leg een finish van 66 op tops, mede door deze misser mocht Scott terug komen om dubbel 16 uit te gooien en dat is wat er ook gebeurde want via dubbel 8 pakt hij de voorsprong van 4-3. Deze break betekende ook meteen het sleutelmoment in deze partij want het is Mitchell die wel zijn eigen leg weet te behouden en zo de wedstrijd wint met 5-3.

“Klein detail na afloop van de wedstrijd was dat Jeffrey de Zwaan geen hand gaf aan Scott Mitchell en zeer geïrriteerd van het podium liep terwijl Mitchell op zijn beurt weer provocerend achter de Zwaan aanliep met een uitgestoken hand.”

James Wilson (92.47) – Mark McGeeney (85.22) 5-2
In de 2e wedstrijd zagen we Wilson tegen BDO speler McGeeney aantreden. Het is die zelfde Mark McGeeney die zeer sterk uit de startblokken kwam en een 2-0 voorsprong nam in de wedstrijd. Maar het sterke begin zwakte ook weer zeer snel weg, want McGeeney zag zijn 2-0 voorsprong compleet voor de zon verdwijnen, het was James Wilson die zich namelijk sterk herpakte en 3 legs oprij wist te pakken en zo een 0-2 omboog naar een 3-2 voorsprong.

McGeeney leek het vertrouwen compleet kwijt te zijn zeker na dat die ook nog eens 2 pijlen mist op tops om er 3-3 van te maken. James Wilson stapte met veel vertrouwen in op die missers en pakte een riante voorsprong van 4-2. McGeeney  pakte in de 7e leg een riante voorsprong van 250 punten maar wederom kon hij de druk niet aan, en wat gebeurt er als men de druk niet onder controle heeft juist dan gaat men 100% missen en dat is precies wat er ook gebeurde. McGeeney  weet 3 pijlen te missen op de dubbel 16 om er 3-4 van te maken. James Wilson maakt er mede door een belangenrijke 180 score en dubbel tops er definitief een einde aan 5-2 Wilson.

Peter Wright (98.88)- Corey Cadby (90.21) 5-0
De 3e partij ging tussen het jeugdige talent Corey Cadby en de ervaren Peter Wright. Op voorhand zou dit wel eens een zeer aantrekkelijke wedstrijd kunnen worden. Maar niets leek er ook echt waar van te zijn. Want veel viel er niet over te schrijven en zou deze wedstrijd de boeken ingaan voor de mensen die van statistieken hielden.

De wedstrijd werd namelijk op geen enkel moment een echte wedstrijd Peter Wright gaf zijn tegenstander Cadby een keiharde dikke white wash het werd 5-0.

Simon Whitlock – Cameron Menzies
Beide heren gingen gelijk op tot 2-2, daarna was het Menzies die als eerste een brak in de wedstrijd weet te forceren en zo op een 3-2 voorsprong weet te komen tegen Whitlock. Die zelfde Menzies weet er ook meteen 4-2 van te maken en Whitlock op de rand van uitschakeling te zetten. Whitlock kan vervolgens niet meer voorkomen dat Menzies de wedstrijd naar zich toe trekt met 5-2. mede door dit verlies is het doek ook zo goed als zeker wel gevallen voor Simon Whitlock.