Het werd Berry van Peer even allemaal te veel op de Grand Slam of Darts

Tranen bij Berry van Peer tijdens zijn tweede Grand Slam of Darts wedstrijd tegen Gary Anderson. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Berry steeds meer moeite de pijlen weg te gooien en het publiek begon er de draak mee te steken.

Dat werd Berry allemaal teveel en kwamen de waterlanders naar buiten. Chapeau voor tegenstander Gary Anderson die zich te lot van Berry erg aantrok en hem tijdens de wedstrijd bemoedigend toesprak.

Mensur Suljovic  –  Michael Smith  5 – 4 Groep G

Suljovic begint de wedstrijd en moet gelijk een break incasseren want Michael Smith gooit 81 uit met 3 darts, maar Smith mist dan tops voor een 68 finish en wordt dan terug gebroken. Dan gaan de legs met de darts maar bij 4-3 voor Mensur mist Michael 120 en krijgt de Oostenrijker met 112 over de kans voor de match.

Deze gaat echter niet uit en komt Michael terug naar 4-4 en beginnen we aan de negende en laatste leg. Mensur begint en komt als eerste aan de beurt voor een 83 finish en die kans laat hij niet onbenut. Eindstand  5-4 

Gary Anderson – Berry van Peer   5 – 1 Groep H

Anderson begint aan de match tegen Berry en pakt met de darts het eerste punt. Een break met 72 voor Gary maakt het 2-0 die in de tijd die hij  niet zelf gooit niet naar zijn tegenstander kijkt met darteritus problemen.

Er hangt een white wash voor Berry in de lucht als Gary ook de derde leg wint en in leg 4 mag aanleggen voor een 170 finish.  Die maakt hij niet en gaat Berry voor 142 die hij mist op dubbel 11 maar in de herkansing komt Berry op 3-1

Na en very best of order door Russ Bray komen de tranen bij Berry die in gevecht is met de pijl die maar niet weg wil. Ook Anderson wordt door de emotie van van Peer geraakt en probeert de match zo snel als hij kan te beëindigen. Het wordt 5-1

Alan Norris  – Glen Durrant  3 – 5 Groep E

Norris begint aan de partij. Beide spelers wonnen gisteren hun partij en de winnaar  heeft een goed uitzicht op de laatste 16. De eerste zes leg gaat met de darts maar als Norris in leg 7 met een 81 finish de mist in gaat krijgt Glen 75 uit voor de break en een 4-3 voorsprong.

In leg 8 verzilvert Durrant zijn break met een 68 finish voor  3-5

Dave Chisnall  – Stephen Bunting  2 – 5 Groep F

Bunting mag aan de partij beginnen en breekt Chisnall al in de tweede leg. Bunting houdt dan zijn derde leg en als Chisnall dan tops mist voor 3-1 gooit Bunting zich stuk  op een 16 finish en komt Chisnall als nog naar 3-1.

Met een 54 finish loopt Bunting uit naar 4-1 en kan in leg 6 de partij beslissen.  Die kans krijgt Bunting maar benut hem niet en komt Chisnall terug naar 4-2. In leg 7 is het dan wel raak voor Bunting die 62  uit krijgt voor de match.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017