GSoD: Scott Mitchell bezwijkt onder de druk. Jeffrey de Zwaan naar huis.

Michael Smith (104.9) – Mark McGeeney (100.4) 5-4
Mark Mc-Geeney had nog een hele kleine kans om de laatste 16 te bereiken maar dan moest hij wel even Michael Smith met 5-0 verslaan een bijna onmogelijke opgaven. Die onmogelijke opgave bleek ook waar te zijn, want Mc-Geeney de nummer 1 van de BDO kwam tegen Michael Smith net te kort. Mc-Geeney wist zich knap van een 1-4 achterstand terug te vechten naar een 4-4 gelijke stand. Maar kon in de beslissende leg niet voorkomen dat Smith er toch met de eindzege vandoor ging. het werd uiteindelijk 5-4 voor Michael Smith.

Mensur Suljovic (98.48) – James Wilson (99.72) 5-4
James Wilson moest minimaal met 5-4 winnen om een shoot out met Michael Smith te kunnen aangaan, maar het voorliep allemaal helaas anders voor Wilson die net te kort kwam tegen Mensur Suljovic. ipv dat het 5-4 voor Wilson werd, ging het allemaal precies andersom. Suljovic wist de zege te pakken met 5-4 en zich zo definitief te plaatsen voor de laatste 16. Mede door dit resultaat was ook Michael Smith verzekerd van de laaste 16.

Dave Chisnall (96.58) – Jeffrey de Zwaan (98.08) 4-5
De laatste Nederlander die vanavond in actie kwam was Jeffrey de Zwaan, hij kan met op geheven hoofd de Grand Slam of Darts verlaten. In zijn partij tegen Dave Chisnall wist hij met de winst er van door te gaan. de Zwaan wist in een alles en beslissende leg met 5-4 te winnen.

Stephen Bunting – Scott Mitchell
De laatste partij van dag 3 ging tussen Bunting en BDO speler Scott Mitchell. Voor aanvang van de wedstrijd was de opdracht voor Mitchell heel duidelijk, alleen bij winst zou hij zich plaatsen voor de laatste 16. Scott begon uitstekend en kwam snel met 3-1 voor, maar moest lijdzaam toezien mede ook door zich zelf door dat hij cruciale dubbels miste, mede daardoor kwam Bunting weer op gelijke hoogte 3-3. Scott herpakte zich door de 7e leg te winnen en weer de voorsprong te pakken. Bunting liet zich niet van de wijs brengen en wist op zijn beurt leg 8 te pakken waardoor we een alles en beslissende leg gingen krijgen.

Het is vervolgens Stephen Bunting die het beste tegen de druk kan. Want Mitchell lijkt te bezwijken onder de druk met scores van 21,60,81,70,83, kom je niet echt op een matchdarts mogen we wel zeggen. Mede door dit verlies is het Dave Chisnall die via de achterdeur alsnog naar de laatste 16 gaat samen met Bunting.

Foto: Patrick Krekels Fotografie