GSoD: Berry van Peer weet niet te stunten tegen Mensur Suljovic.

Het is Berry van Peer niet gelukt om de kwartfinale`s te behalen van de Grand Slam of Darts. Tegen Mensur Suljovic kwam hij helaas duidelijk te kort. een ontketende Suljovic noteerde een gemiddelde van 105.84 en een Checkout percentage van 66.67 %

Mensur Suljovic (105.84) – Berry van Peer (95.39) 10-2
Suljovic in een super vorm.
Berry van Peer is toch wel de grote verassing van de 2e ronde, iedereen weet ondertussen wel waarom en daar hoeven we niet veel meer over te zeggen. de vraag was kon hij ook tegen Mensur Suljovic stunten. Het antwoord kwam al best redelijk snel tijdens de wedstrijd want na een kleine 30 min spelen stond Berry al tegen een 0-5 achterstand aan te kijken. Suljovic liet op dat moment waanzinnig goed darts spel zien en leek in een super vorm te zijn.

Suljovic gaat te keer als een beest.
Berry had daarna een kleine 5 minuten de tijd om tijdens de break te gaan nadenken hoe hij deze grote achterstand kon gaan rechttrekken. Maar Suljovic was ook na de break ontketend hij noteerde na 7 leg een gemiddelde van 109,05 en een checkout percentage van ja u leest het goed 77.78%. mede daardoor keek van Peer tegen een 0-7 achterstand aan.

Eindelijk de eerste leg voor Berry van Peer.
Voor Berry van Peer was het enige haalbare nog om niet met een white wash afgedroogd te gaan worden, en die white wash zou er gelukkig voor Berry ook niet komen want na 7 legs oprij voor Suljovic was het in leg 8 eindelijk van Peer die zijn eerste leg wist te winnen, Suljovic maakt er vervolgens weer 8-1 van. Maar in de 10 leg laat Berry zien dat hij echt wel een potje kan darten, met een fantastische 119 finish (T19, T12, D13) pakte hij zijn 2e leg. Met de tussenstand van 8-2 in het voordeel van Suljovic gingen beide heren de pauze in. Na de pauze was het suljovic die er meteen een definitief einde aan maakte. Suljovic wist leg 11 en 12 te pakken en zo de winst naar zich toe te trekken.

Foto: PDC Laurence Lustig