GSoD: Gary Anderson geeft demonstratie darten.

Gary Anderson heeft zich ten kosten van Michael Smith weten te plaatsen voor de kwartfinale. Anderson deed dat met magistraal darts spel. hij kwam nog wel in het begin achter met 1-4 maar daarna begon er werkgelijkwaar een potje demonstratie darten van Anderson. 

Gary Anderson (106.91) – Michael Smith (98.18) 10-6

Speeddarten
Beide heren hadden er behoorlijk zin in wat een tempo produceren beide spelers de tv camera`s konden het amper bijhouden zo snel gooien beide heren achter elkaar door. Maar het is wel Michael Smith die het beste begon aan de wedstrijd als je al van het woord beste mag spreken als Anderson 107,00 gemiddelde gooit, Ondanks het hoge gemiddelde van Anderson kijk hij wel tegen een 1-4 achterstand aan. Michael Smith noteerde over de eerste 5 legs een gemiddelde van 114,05.

Anderson als een TGV trein en een 164 finish
Gary Anderson gaf na de pauze werkelijk een demonstratie hoe moet ik darten waar hij nog met een 1-4 achterstand de 1e pauze in ging, daar komt hij als een speer uit die pauze. Anderson geeft een one man show weg en pakt 5 legs oprij en tussendoor ook nog even een 164 finish (T20, T18, Bullseye zie de beelden hieronder) Waar Gary Anderson met zijn gemiddelde naar het noorden ging 108.05, daar ging Michael Smith naar het zuiden toe met zijn gemiddelde 101.3.

Gary Anderson sloopt Michael Smith
De 2 voudig wereld kampioen Gary Anderson liet na de 2e pauze ook weer fenomenaal darts zien, hij gunde Smith precies nog 2 legs de rest ging allemaal zijn kant op en deed Smith pijn op alle fronten waar die hem maar pijn kon doen. Die zelfde Anderson zorgde er via dubbel 2 voor dat er een eindstand van 10-6 op het bord kwam te staan. Anderson mag het in de kwartfinale gaan opnemen tegen Mensur Suljovic.