GSoD: Glen Durrant naar de kwartfinale na winst op Dave Chisnall, een BDO titel blijft in leven

Glen Durrant heeft de kwartfinale bereikt van de Grand Slam of darts hij wist Dave Chisnall in een spannende wedstrijd op zij te zetten. Door deze overwinning kan er nog steeds een BDO speler de titel pakken.

Glen Durrant (99.3) v Dave Chisnall (96.0) 10-8

Beide heren blijven in evenwicht en een mooi 161 finish
Glen Durrant de enige overgebleven BDO speler begon zijn partij tegen Dave Chisnall uitstekend, Hij wist meteen in de eerste leg Chizzy te breken, in leg 2 was het wederom Durrant de van zich liet spreken want met een 161 finish via (T20, T17, Bullseye) kwam hij op een 2-0 voorsprong. Na 4 legs gespeeld te hebben stond er een stand van 3-1 op het bord n het voordeel van Durrant. de laatste leg voor de pauze ging vervolgens weer naar Chisnall zo dat beide heren mooi in evenwicht bleven en met een 3-2 tussenstand de pauze in gingen.

Dure missers Durrant
De heren kwamen na de pauze weer vrolijk het podium op. Durrant gaat vrolijk verder met zeer goed darts spel en komt zelfs op een 4-2 voorsprong. Maar in de 7e leg gaat het mis voor Durrant. Hij weet tot zijn eigen verbazing 4 pijlen te missen op de dubbel voor een 5-2 voorsprong en moet lijdzaam toezien hoe Chisnall er 4-3 van maakt. Durrant leek een beetje aangeslagen en moest ook toezien hoe leg 8 naar Chizzy ging. Ipv een 5-2 voorsprong werd het dus 4-4, en zo konden de 4 gemiste darts wel eens hele dure missers zijn geworden. Durrant maakt er weer 5-4 van, maar in de 10 leg is het wederom Durrant die 4 pijlen mist om met een 6-4 tussenstand de pauze in te gaan, en dus gingen ze niet met 6-4 de pauze in maar met een 5-5 tussenstand.

Durrant raakt de dubbels weer
Glen Durrant weet na de 2e pauze de dubbels weer als vanouds te raken de eeste 3 de legs de hij wint na de pauze raakt hij de dubbels met 1 pijl, maar Chisnall laat niet los en brengt de stand gewoon in evenwicht 8-7. Durrant wist vervolgens de 16e leg te pakken en wederom doet hij dat met 1 pijl op de dubbel en komt zo op 1 leg van de eindoverwinning. Chisnall wist wat hem te doen stond en dat was 3 legs oprij winnen wilde hij als winnaar van het podium afstappen. Maar die 3 legs die gingen er niet komen voor Chisnall. Durrant weet de winst gewoon te pakken en plaatst zich zo voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, mede door deze overwinning houd hij de hoop in leven voor de BDO.