Peter Wright door naar halve finale Grand Slam of Darts

Het Grand Slam of Darts toernooi zit er voor Glen Durrant op.  Peter Wright had geen kind aan Glen Durrant

Peter Wright eenvoudig naar de halve finale. De Schot had geen kind aan Duzza. Glen had in de eerste vijf legs last van dubble trouble en daarna gooide hij niet veel. Van een 3-3 stand wist Peter Wright de stand uit te breiden naar 12-4. Daarna liet Glen toch zien wat hij in zijn mars heeft en miste op dubbel 12 een negen darter, maar dat kwam te laat om de partij nog naar zich toe te trekken en het werd toch nog 16-10 voor Peter Wright.

Glen miste veel dubbel en ook veel triples ten opzichte van de groepsfase waar ze beide ook al tegen mekaar speelde in een waanzinnige partij, waar bijna alles raak was en Durrant won met 5-2. Ook nu had de Duzza kansen genoeg om het verschil te maken. In de eerste vijf legs kreeg hij genoeg pijlen voor de dubbels, maar ging hij de eerste pauze in met een 2-3 achterstand. Wright haperde in de zesde leg en liet vier pijlen onbenut. Durrant kon scorend niet zijn niveau halen en zo ging het voor de wind bij Peter Wright naar 3-6.

Ze waren alle biede niet blij met de scores en dat was te zien. Schuddend met zijn hoofd onderging Duzza de marteling en zakte zijn gemiddelde onder de 90. Snakebite pakte een aantal legs maar was niet tevreden met zijn spel.

Durrant  gooide met een bulls-eye  een 124-finish uit en gooide twee keer toe in zijn eigen leg met twee 180’ers op rij. Bij de twee keer kwamen daar nog een zevende triple 20 en een triple19 achteraan, maar miste een 9 darter door dubbel 12 te missen. Hij kwam terug naar 10-15. Maar Snakebite wist in de 26ste leg met dubbel 5 de winst op naam te zetten. 10-16