Phil Taylor steelt de show in kwartfinale tegen Gurney

Een geweldig optreden van Phil the Power Taylor in de derde kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Tegenstander Daryl Gurney had niet meer dan een figuranten rol in de one man show van Taylor.

In een best of 31 legs opende Gurney de partij en met de darts gooide de Ier 104 uit voor het eerste punt. Met de darts kwam Taylor langszij en brak Gurney in leg 3 na een gemiste kans van Gurney. In leg vier gooit Daryl de eerste 180 van de match maar de leg gaat met de darts naar the Power.

De eerste pauze is de stand 3-2 voor Taylor die na een gemiste break kans van Gurney 4-2 maakt. De spanning komt terug in de wedstrijd als in leg 8 Gurney met een break op gelijke hoogte komt met Taylor.

Maar die spanning sloeg al snel om naar enorme bewondering voor Taylor die gelijk weer terug brak en daarna geen leg meer afstond aan Gurney. Gurney kreeg  zijn kansen, zoals in leg 17 waarin Taylor niet uit leek te komen, maar wist ze niet te benutten.

Het werd een gevoelige 16-4 nederlaag voor Gurney en Taylor weet zich geplaatst voor de halve finale tegen of Michael van Gerwen of Rob Cross die na deze partij in actie komen.