GSoD: Peter Wright na waanzinnige comeback langs Gary Anderson 16-15.

Vandaag is het finals-day in Wolverhampton tijdens de Grand Slam of Darts. De eerste halve finale van deze middag werd een Schots onderonsje tussen Peter Wright en Gary Anderson. En wat voor een wedstrijd werd het. Peter Wright won na een geweldige comeback met 16-15 van Gary Anderson

Peter Wright (100.69) – Gary Anderson (98.81)  16-15

Beide heren geven weinig toe aan elkaar.
Beide heren hielden elkaar aardig bij de strot want na de eerste 5 legs stond er een tussenstand van 3-2 in het voordeel van Anderson op het scorebord. na de 1e pauze was het die zelfde Anderson die na 10 legs eindelijk 2 legs verschil kon maken en met een 6-4 voorsprong de 2e pauze inging. Maar Anderson kreeg in het vervolg van de wedstrijd geen groter gaatje geslagen dan die 2 legs verschil.

Anderson maakt het verschil.
na een kleine 16 legs gespeeld te hebben was het uiteindelijk Gary Anderson die het grote verschil zou gaan maken. Anderson wist voor het eerst deze wedstrijd een groot gat te slaan en een voorsprong te pakken van dik 4 legs verschil 10-6, Wright moest op dat moment alles uit de kast halen om nog een kans te maken op die felbegeerde finale plek vanavond om 20:00uur. Maar het is niet Wright die iets terug doet, maar Anderson die steeds verder uitloopt. Als Gary ook nog in leg 20 een geweldige 119 finish weet te gooien en de stand op 13-7 brengt  lijkt het doek wel te zijn gevallen voor Peter Wright.

Peter Wright blijft vechten voor zijn laatste kansen.
Peter Wright lijkt goed uit de pauze te zijn gekomen, hij blijft vechten voor zijn laatste kansen in deze wedstrijd. Wright weet zowaar 4 legs te winnen tegen 1 leg voor Anderson waardoor Snakebite knap terug komt naar 11-14 achterstand, de vraag was zouden we een ongelooflijke comeback gaan krijgen het antwoord zou uiteindelijk van Gary Anderson komen.

Waanzinnige comeback Peter Wright
Peter Wright begon inderdaad aan een waanzinnige comeback en wist zich knap terug te vechten naar een eerdere achterstand van 8-14 naar een 13-14 achterstand. Anderson wist er vervolgens 13-15 van te maken en was zo nog maar 1 leg verwijderd van de winst. Maar peter Wright bleef vechten voor zijn laatste kans en maakt er gewoon weer 1 leg verschil van 14-15. Wright maakt er dan ook nog maar even 15-15 van en zo krijgen we een waanzinnige laatste leg.

En het onmogelijke gebeurt Peter Wright weet alsnog als grote winnaar van het podium af te stappen na een fantastische comeback 16-15