GSoD: Sloopbedrijf van Gerwen B.V sloopt Phil Taylor.

Michael van Gerwen heeft de finale bereikt van de Grand Slam of Darts. Michael sloopte Phil Taylor en gaf hem geen enkele seconde de tijd om ook maar na te denken een een eventuele overwinning.

Michael van Gerwen (106.87) – Phil Taylor (98.09) 16-8

Grote mannen finishes
De 2e halve finale was die tussen 2 giganten Michael van Gerwen en Phil Taylor hier stond gewoon even 18 wereldtitels bij elkaar op het podium. Beide mannen bleven de eerste 5 legs voor de pauze behoorlijk in evenwicht. Al liet Michael wel even zien dat hij elke kans die hij zou krijgen zou pakken. Michael weet namelijk een 117 en 106 finish te noteren, voor Phil was het meteen duidelijk van o word het weer zo een dagje. De eerste 5 legs gaan allen met de darts mee waardoor we een tussenstand kregen van 3-2 in het voordeel van Phil Taylor.

Michael loopt weg bij Phil
Michael van Gerwen leek als beste uit de 1e pauze te zijn gekomen. Met scores van 134-174-134 weet hij er 3-3 van te maken. Het is die zelfde Michael die meteen de eerste break van de wedstrijd weet te noteren hij breekt Phil mede door een 72 finish 4-3. Michael laat meteen zien dat hij er is en weet vervolgens leg 8 & 9 en de 2e break te pakken en zo een comfortabele voorsprong te nemen van 6-3. Taylor was er op dat moment alles aan gelegen om het gat te verkleinen en zou dat ook doen zodat beide heren gingen rusten met een 6-4 voorsprong voor van Gerwen.

Michael vergroot voorsprong na 4 legs verschil
Na de 2e pauze is het Phil die de eerste leg weet te pakken en het gaatje verkleind naar 6-5. Daarna is het Michael die op sloopmodes lijkt te staan, met finishes van 164 & 96 weet hij de volgende 3 legs te pakken en zo zijn voorsprong te vergroten naar 4 legs verschil 9-5. De volgende 4 legs gaan allen met de darts mee zodat we een tussenstand kregen van 11-7. Phil weet vervolgens in leg 19 Michael te breken, maar Michael knalt keihard terug en breekt phil weer terug waardoor we met een 12-8 gaan rusten. Michael loopt stoïcijns van het podium en Phil kijkt onze landgenoot geïrriteerd na.

Sloopbedrijf van Gerwen B.V
na de 3e pauze lijkt Michael van Gerwen er wel klaar mee, hij knalt keihard de sloopmodes aan. beide heren staan precies 5 min en 43 sec weer op het podium als Michael de resterende 4 legs naar zich toe trekt en hoe. Michael sloopt phil en zet een eindstand op het bord van 16-8.

klein detail: In de 3e pauze had Phil schijnbaar volgens Michael weer wat te zeuren zo verklaarde van Gerwen voor de camera`s van Sky Sports.