Phil Taylor en Michael van Gerwen hadden een incident achter de schermen tijdens de 3e pauze.

Michael van Gerwen en Phil Taylor hadden het achter de schermen aan de stok met elkaar. 

Michael van Gerwen heeft aan de Nederlandse pers verteld dat er backstage een incident was tussen hem en Phil Taylor. Nadat Van Gerwen de dubbele 12 raakte en een finish van 63 had uitgegooid, brak er een pauze aan, en tijdens die pauze pushte The Power Van Gerwen, aldus de Nederlander zelf. Hij kreeg te horen dat hij zo niet moest feestvieren voor zo een finish. Van Gerwen vertelde hem ‘Bullsh * t’.

De nummer 1 in de wereld vertelde Taylor hem niet aan te raken en het gaf hem een boost om massaal te winnen. Laatste reactie van Van Gerwen: “Ik versla hem keihard, ik hou ervan!”

Dit was niet het enige incident met Phil Taylor tijdens deze Grand Slam of Darts, tijdens de wedstrijd met Daryl Gurney gebeurde er ook iets wat niet van respect getuigd aldus meneer Phil Taylor. “”Phil Taylor vond het niet leuk dat Daryl Gurney zijn eigen glas water vulde maar Phil’s glas niet vult. Na de wedstrijd zei hij dat er geen PDC zonder hem zou zijn, dus hij wil een beetje respect.”

Sinds meneer Taylor heeft aangekondigd dat hij na het wk stopt begint hij iedereen die hij maar tegen komt de kleineren of te irriteren. Meneer Taylor begint zo langzamerhand een karikatuur van zich zelf te worden. Soms is het beter dan mensen eerder stoppen ipv dat ze nog 1 jaar doorgaan en1 jaar lang tegen iedereen maar aanschopt waar men tegen aan kan schoppen.