Dimitri Van den Bergh wereld kampioen PDC jeugd.

Dimitri Van den Bergh is vanavond wereldkampioen geworden bij de PDC jeugd. Op het grote podium van de Players Championship Finals speelde de jonge belg zijn Finale tegen Josh Payne.

Dimitri kwam geen enkele moment in de wedstrijd echt in de problemen en was op alle fronten sterker dan zijn jeugd tegenstander Josh Payne. Dimitri kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong en gaf deze voorsprong gedurende de wedstrijd ook niet meer uit handen. Payne kwam terug naar een 1-2 achterstand maar daarna was het wederom de jonge Belg die 2 legs oprij wist te pakken en zo naar een 4-1 voorsprong liep.

Josh Payne wist er vervolgens via een 108 finish 2-4 van de maken, maar Dimitri Van den Bergh toonde aan dat hij een zeer grote jonge is geworden want met een 146 finish maakt hij er gewoon weer 5-2 van. Van den Bergh  had dan nog maar 1 leg nodig voor de wereldtitel. Dimitri  hoefde niet lang te wachten op die leg want na 2 legs nog te spelen was het uiteindelijk de Belg die er 6-3 van maakte en zo de wereld titel mee naar Belgie zal nemen.