Jan Dekker laat van Gerwen hard werken, maar komt toch net te kort.

Een Nederlands onderonsje in de kwartfinales van de Players Championship Finals: Michael van Gerwen tegen Jan Dekker. Die laatst genoemde kwam aan het begin nog goed mee, maar uiteindelijk ging Van Gerwen er toch overheen:

Michael van Gerwen (105.0) v Jan Dekker (93.) 10-7
Van Gerwen liet meteen zien dat hij klaar was voor de Hollandse clash tegen Dekker, want hij vlamde meteen de 1ste 180 tegen het bord. Na 9 pijlen stond de kale sloopkogel al op tops, en na 10 punten had hij zijn 1ste leg al binnen. De toon was gezet. Hij kreeg meteen een break om z’n oren en verzilverde zijn kans om MvG terug te breaken niet: 3-0. Maar toen ging Dekker in de versnelling met 6 perfecte pijlen en een 11-darter: 3-1. De mannen gingen met een 4-1 tussenstand de pauze in.

Foutje, bedankt
In de 7de leg gaf Van Gerwen zijn Nederlandse collega een cadeautje, want hij miste 5 pijlen op de dubbel. Na de eerste missers stond Dekker nog niet op een finish, en dus was er eigenlijk niks aan de hand, maar na wéér 3 missers strafte Dekker de fouten van Van Gerwen keihard af en brak hem: 4-3. Mighty Mike had Dekker op zijn beurt ook weer hard terug kunnen pakken, maar miste wéér 2 darts op de dubbel. Dekker hield z’n koppie erbij en maakte er 4-4 van.

Turbo
MvG was toen wel klaar met zijn eigen gestuntel en maakte zichzelf effe goed kwaad. Hij gooide de turbo erop en smeet een paar keer 180 tegen het bord. Binnen no time stond hij weer op een 6-4 voorsprong en was het weer tijd voor een korte break. De thee heeft Dekker blijkbaar goed gedaan, want hij brak Van Gerwen in een ijzersterke leg: 6-5. Ook zijn eigen leg hield hij, waardoor hij weer op gelijke hoogte kwam met MvG: 6-6.

Pot van z’n leven
Van Gerwen moest en Dekker mocht, dat was duidelijk te zien tijdens de wedstrijd. Doubledekker stond relaxt te gooien en smeet daarmee eigenlijk de pot van z’n leven. Ook de 13de leg begon weer lekker voor de darter uit Emmen, maar hij kreeg het net niet voor elkaar om MvG te breaken. Terwijl hij toch wéér 4 pijlen op de dubbel miste. Dekker had het wel naar zijn zin in Minehead en speelde lekker met het publiek. Doubledekker stond op dubbel 18, maar raakte de enkele 4 waardoor hij moest uitwijken naar dubbel 16 en dubbel 8. Die laatste gooide hij wel, dus stak hij lekker nonchalant z’n schouders op naar het publiek.

Mooi geweest
Dat Dekker het allemaal wel leuk vond, zinde Van Gerwen niet. Hij vond het welletjes geweest en schakelde maar even door naar een hogere versnelling. Hij smeet een 128-finish tegen het bord, maar toch raakte Doubledekker daar niet van in de war. Ook al miste hij weer de nodige pijlen op de dubbel, hij brak Dekker wel. Bij een 9-7 stand maakte Van Gerwen het karwei dan eindelijk af: 10-7.

De Nederlanders gaven elkaar een goede handdruk, want wat heeft Dekker als een baas staan gooien!