Players Championship Finals: Pipe schakelt Daryl Gurney uit. Rob Cross en Jonny Clayton winnen ook.

In Minehead zijn de eerste dartpijltjes van deze zondag alweer gegooid op de Players Championship Finals en de halve finalisten zijn bekend.

Rob Cross (96.32)-James Wade (93.47) 10-6
Rob Cross en James Wade stonden als eerste tegenover elkaar deze zondag. Cross had er zin in, want die knalde behoorlijk uit de startblokken. Binnen 10 minuten stond Voltage al met 3-0 voor. Maar Wade liet op zijn beurt zien dat hij ook nog altijd een aardig pijltje kan gooien door een 121-finish tegen het bord te smijten. Toch ging Cross met een 4-1 voorsprong de pauze in.

Inkakkertje
Na de korte break kakte het niveau bij beide mannen een beetje in. De legs gingen met de pijlen mee en Cross liep uit naar 6-3. Het vuurwerk kwam pas weer in de 10de leg, toen Voltage een 148-finish uitgooide en Wade brak: 7-3. Echt onder de indruk was The Machineniet, want hij brak hem gewoon terug naar 7-4. Later kreeg Wade nog een dikke kans hem te breaken, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Einde verhaal, zou je denken, maar Cross miste 4 matchdarts waardoor The Machine nog terugkwam tot 9-6. Toen vond Voltage het mooi geweest en hij gooide de pot uit: 10-6.

Jonny Clayton (91.86)- Steve Beaton (88.69) 10-8
Bizarre comeback
Daarna was het de beurt aan Jonny Clayton en Steve Beaton. De mannen deden het lekker rustig aan, zonder al te gekke finishes en hoge scores. In de eerste 7 legs waren de 2 lief voor elkaar en durfden elkaar niet te breaken. The bronzed Adonis was er klaar mee en brak voor het eerst: 6-3. Na de pauze kreeg Clayton het op zijn heupen en boog een 6-4 achterstand om naar een 7-8 voorsprong. Beaton pakte nog een legje mee, maar kwam de flinke tik van Clayton niet meer te boven en verloor met 10-8.

Justin Pipe (91.23)- Daryl Gurney (91.82) 10-9
Moeizaam
De 3de kwartfinale van de zondagmiddag ging tussen Daryl Gurney en Justin Pipe. Superchin was nog niet de man die we de laatste maanden hebben gezien, want hij kwakkelde nog wat met zijn vorm. Hij brak Pipe wel gelijk, maar hij was de break ook gelijk weer kwijt. Bij een 6-4 voorsprong voor Gurney gingen de mannen pauzeren, en na de pauze boog The Force de stand ineens om naar 6-6.

Cadeautje
Het was geen hoogstaand niveau van beide mannen, maar Gurney deed wel wat hij moest doen: dubbels gooien op de belangrijke momenten. De foutjes die Gurney maakte, werden niet afgestraft door Pipe, waardoor Superchin voor de wedstrijd ging gooien bij een 9-7 tussenstand. Maar de Noord-Ier verzilverde die matchdarts niet, en Pipe pakte dit cadeautje maar wat graag uit. Hij brak hem en maakte er 9-9 van. Gurney was helemaal van slag en kon geen pijl meer fatsoenlijk in t bord krijgen, waardoor Pipe er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging en zich plaatst voor de halve finales: 10-9.