Danny Noppert, Aileen de Graaf en Jarred Cole winnen Finder Darts Masters 2017

Twee Nederlandse en een Engelse Finder Darts Masters 2017 kampioenen. Danny Noppert won het herentoernooi en daarmee komt er 13 jaar weer een Nederlander op de erelijst van dit toernooi. Aileen de Graaf won haar tweede titel de eerste won ze in 2013.

Engelsman Jarred Cole won de finale van het jeugdtoernooi en werd de tweede buitenlandse speler die het jeugdtoernooi op naam schrijft. Het jeugdtoernooi dat sinds 2011 onderdeel is van dit toernooi kende tot aan de finale 5 Nederlandse winnaars en 1 Engelsman.

De herenfinale tussen Danny Noppert als vijfde geplaatst en Welshman Jim Williams bleven de twee spelers heel dichtbij elkaar. Noppert begon de finale partij over best of 9 sets best of 5 legs, en pakte de eerste set. Set twee won Williams met 3-0 en zo gingen de sets om en om tot en met zet 6.

Maar vanaf set 6 vindt Danny het bord beter de scores worden hoger hetgeen bij Jim Williams nu net de andere kant op gaat. Het wordt een spannende set want na een 2-0 voorsprong voor Noppert maakt Williams gelijk en wint Noppert op het nippertje de set die hij was begonnen voor 4-3.

Noppert voelt dat hij Williams in de tang heeft. Breekt al gelijk in de eerste leg van set 8 en na een gemiste kans 126 uit te gooien voor de tweede leg vindt Danny met 3 darts in de volgende beurt een 40 finish en is dan 1 leg verwijderd van de titel. Jim Williams vindt dan nog de kracht om leg 3 naar zich toe te trekken maar in leg 4 gooit Noppert met 2 darts 72 uit voor de set en de match. Gemiddelden Noppert: 95.03  – Williams; 86.97

Voor de herenfinale werd de damesfinale gespeeld tussen de als eerste geplaatste Deta Hedman en Aileen de Graaf. Voor Deta was het al weer 6 jaar geleden dat ze op dit podium de titel wist te winnen. Haar tegenstander, Aileen de Graaf won in 2013 de finale van de dames.

Deta die de eerste set van de finale  begint wordt in de eerste set twee keer gebroken en verliest deze set met  0 – 3. En in de tweede set wordt het  niet veel beter voor Deta. Ze vindt de dubbels niet en nadat Aileen de eerste leg met de darts pakt breekt ze Deta in leg 2 met een 40 finish en verzilvert ze haar break in leg 3 met opnieuw een 40 finish voor de match en haar tweede titel op dit podium. Gemiddelden Hedman: 66.31 – de Graaf; 75.78

Nathan Girvan had na zijn goede prestatie gisteren zijn finale tegen Jarred Cole toch anders voorgesteld. Maar Coel bleek niet te stoppen en won met overmacht de eerste set met 3-0. De spanning leek te groot voor de Schotse jeugdspeler maar wist dan in set twee enigszins van zich af te zetten en pakte de eerste leg met een 74 finish.

Het werd zelfs in leg 3 na een 1-1 stand  1-2 voor Girvan en leek het erop dat het een echte finale wedstrijd zou worden. Een 17 darter van Cole zette alles weer gelijk en met een break in leg 5 van set twee werd het 3-2 voor Cole en was de titel binnen. Gemiddelden Cole: 86.16 – Girvan: 77.50

Uitslagen finaledag:

Kwartfinale heren
Group  Player Player  score
Darius Labanauskas – Lit Scott Mitchell – Eng 0 3
Danny Noppert (5) – Neth Willem Mandigers (4) – Neth 3 1
Wesley Harms (3) – Neth Jamie Hughes (6) – Eng 0 3
Scott Waites – Eng Jim Williams – Wal 2 3
Jeugd finale
Group  Player Player  score
Jarred Cole – Eng Nathan Girvan – Sco 2 0
Heren halve finale
Group  Player Player  score
Scott Mitchell – Eng Danny Noppert (5) – Neth 2 3
Jamie Hughes (6) – Eng Jim Williams – Wal 1 3
Dames finale
Group  Player Player  score
Deta Hedman (1) – Eng Aileen de Graaf (2) – Neth 0 2
Heren finale
Group  Player Player  score
Danny Noppert (5) – Neth Jim Williams – Wal 5 3

 

Het complete toernooi overzicht vind u hier >