Jarred Cole wint Jeugd Finder Darts Masters 2017.

Jarred Cole heeft heden middag in Egmond aan Zee de Finder Darts Masters bij de jeugd op zijn naam geschreven, daarmee is hij de opvolger van Justin van Tergouw die in 2015 en 2016 de sterkste was.

Jarred wist in de finale Nathan Girvan uit schotland te verslaan met de cijfers 2-0 (3-0, 3-2) in sets. Beide heren gingen voortvarend van start na een kleine 3 legs gespeeld te hebben was het Jarred die de eerste set wist binnen te halen met 3-0, Jarred deed dat werkelijk op fenomenale wijze met een gemiddelde op dat moment van 99,15. Ondanks dat Nathan Girvan de eerste set aan zich voorbij zag gaan met 3-0 was hij niet echt onder de indruk want ook hij noteerde een gemiddelde van dik in de 90 op dat moment.

In de 2e set gingen beide jongens gelijk op en behielden beide jongen gewoon hun eigen leg. In de 5e leg mocht Nathan de stand gelijk trekken in sets maar juist op het moment dat hij het moest doen, kon hij alleen maar lijdzaam toekijken hoe Jarred Cole de break veroorzaakte en zo ook meteen de wedstrijd definitief naar zich toe wist te trekken.

Na 2 jaar heeft de Finder Darts Masters bij de jeugd weer eens een niet Nederlandse winnaar. Tevens was het ook voor de eerste keer dat er geen Nederlandse jeugd speler in de finale stond van de Finder darts Masters.