Tony O’Shea naar de PDC, hij sluit zich aan bij de Q-School in januari 2018.

Tony O’Shea zal in januari overstappen van de BDO naar de PDC. ‘Silverback’ sluit zich aan bij de Q-School line-up, inclusief Colin Lloyd en Martin Atkins om een poging te wagen om een ​​Tour Card te winnen voor de komende twee seizoenen.

Tony Martin, de echtgenoot van Anastasia Dobromyslova en een bekende speler op zich, heeft dit nieuws aangekondigd op het dart-forum The Stars of Darts. O’Shea miste deelname aan Lakeside dit jaar na het einde van het BDO-seizoen stond O’Shea op de 55e plaats van de BDO ranking.

Dat was niet genoeg om in aanmerking te komen voor het belangrijkste BDO-toernooi The Lakeside, dit omdat alleen de top 26 in aanmerking komt. Het kwalificatietoernooi bood ook geen oplossing voor de favoriet van het publiek,  O’Shea verloor bij de laatste 64 van Alan Soutar.

Dus als gevolg hiervan was er een einde aan een lange reeks van deelname aan het belangrijkste toernooi in de BDO. Vanaf 2002 was de Engelsman altijd aanwezig bij Frimley Green. Drie keer bereikte O’Shea de finale, maar slaagde er nooit in het toernooi  echt te winnen. Tijdens de laatste vier edities verloor hij altijd in de eerste ronde.

Of we Tony O’Shea werkelijk kunnen gaan bewonderen bij de PDC zal gaan afhangen of hij ook daadwerkelijk die felbegeerde Tour Card kan bemachtigen. Want zonder die tour card zal O’Shea waarschijnlijk gewoon weer het BDO circuit afgaan, dit omdat hij dan niet veel zal kunnen spelen bij de PDC. Al met al zullen we het in januari allemaal gaan zien hoe het gaat verlopen met Silverback.

De geruchten van spelers die allemaal zouden overstappen is daarmee weer helemaal geopend. Want uiteraard zullen meerdere BDO spelers het gaan proberen aangezien de mogelijkheid er nu is om het te doen.