Gerwyn Price heeft geen kind aan een zwak spelende Ted Evetts.

Gerwyn Price heeft voor het eerst in 4 jaar de 2e ronde behaald van het WK. Price die inde vorige 3 edities nooit verder kwam dan de eerste ronde, had vanavond geen kind aan zijn tegenstander de debutant Ted Evetts het werd maar liefst 3-0 in het voordeel van Price.

Gerwyn Price (101.45) – Ted Evetts (86.34) 3-0 (3-0,3-2,3-1)

Walk Over in de 1e set
Gerwyn Price won de eerste set met 3-0. Zijn 20 jarige tegenstander de debutant Ted Evetts had werkelijk niets in te brengen tegen Price. Voor de meest gespierde speler in het darts was het een walk over die eerste set.

Ted Evetts geeft beetje tegenstand
Verliep de eerste set nog zwaar teleurstellend voor Evetts, deed hij het in de 2e set iets beter. Hij kwam op een 0-1 achterstand maar vocht zich knap terug naar een 2-1 voorsprong. Evetts kon de 2e set pakken maar dan moest hij wel zijn eigen leg weten te behouden, dat verteld te hebben ging het juist daar helemaal mis. Price wist Evetts te breken en wist vervolgens ook zijn eigen leg te pakken, Price won op die manier ook de 2e set en was nog maar een set verwijderd van de 2e ronde.

Price is in Control
De 3e set ging vervolgens ook gewoon naar The iceman en mocht eindelijk na 4 jaar door naar de 2e ronde. Price liet een degelijke wedstrijd zien en leek behoorlijk in control te zijn.