James Wilson voor het eerst naar de 2e ronde van een PDC WK

James Wilson heeft zich voor het eerst weten te plaatsen voor de 2e ronde op het PDC wk. Wilson wist met 3-1 in sets te winnen van de Pool Krzysztof Ratajski die zijn debuut maakte op het grote podium van alexandra palace.

James Wilson (97.94)-  Krzysztof Ratajski (92.59) 3-1 (1-3,3-2,3-1,3-2)

Een 50/50 wedstrijd
Toen er een kleine 3 weken geleden geloot werd voor het 25e wk en deze wedstrijd uit de koker kwam was een ding wel duidelijk dit zou een wedstrijd worden waar op voorhand niet zomaar even 1-2-3 een winnaar aan te wijzen zou zijn op voorhand. Krzysztof Ratajski die eerder dit jaar bij de BDO de Winmau WorldMasters wist te winnen en zich mede daardoor plaatste voor Lakeside, koos uiteindelijk toch om het PDC wk te spelen en bedankte zich bij de BDO vriendelijk en liet dus de Lakeside links liggen.

Krzysztof Ratajski sterk uit de start blokken
Ratajski liet zien dat hij wel degelijk een geweldige pijl kan gooien, hij kwam sterk uit de startblokken en wist de eerste leg met een geweldige 11 darter te winnen. Wilson weet vervolgens de 2e leg te winnen maar daarna was het gewoon de pool Ratajski wat de klok sloeg, hij wist leg 3 en 4 te pakken en zo ook de eerste set naar zich toe te trekken.

Beide spelers gaven elkaar weinig ruimte
In de 2e set behouden beide heren gewoon hun eigen legs waardoor we een 5e leg kregen om de set winst,  al liet de pool wel zien in de 2e leg dat Wilson hem geen kansen moest geven om een hoge finish uit te gooien, want dat wist de pool zeer duidelijk te maken met een 106 points (20, T18, D16) finish. En zoals de eerste 4e legs met de darts mee gingen, zo ging ook de 5e leg met de darts mee, zodat James Wilson de stand gewoon weer op 1-1 in sets zet. Beide heren gaven elkaar heel weinig ruimte en dat was ook precies wat op voorhand wel was gedacht.

Wilson pakt heel eenvoudig de 3e set
In de 3e set was het James Wilson die toch wel vrij verrassend en vrij eenvoudig de set weet te pakken met 3-1 en zo op een comfortabele 2-1 voorsprong in sets kwam. De pool wist wat hem vanaf nu te doen stond, namelijk beide sets naar zich toe trekken wilde hij als grote winnaar van het podium af stappen.

Wilson slaat op het juiste moment toe
Zagen we in de 2e set nog dat de eerste 4 legs met de darts mee gingen, was het nu in de 4e set juist precies andersom de eerste 4 legs van deze set ging alles tegen de darts in. Maar in de 5e leg deed Wilson precies wat die moest doen, namelijk op het juiste moment toe slaan en zijn eigen leg behouden waardoor die de 4e set wint en zich zo mag gaan opmaken voor de 2e ronde van dit WK.