Michael van Gerwen wint van een zeer sterk spelende Cristian Kist

Michael van Gerwen heeft op zeer strakke wijze de 2e ronde behaald van het PDC wk. van Gerwen wist zijn landgenoot met 0-0 in sets opzij te zetten. Kist gooide een geweldige wedstrijd maar Michael gooide werkelijk een heel strakke wedstrijd.

Michael van Gerwen (107.4) – Christian Kist (100.23) 3-1 (3-0,3-1,2-3,3-0)

Met 109,98 en 60% checkout naar 3-0 in de eerste set
Dan was het eindelijk zover waar velen op gewacht hebben de 3e wedstrijd van de avond zou de titel verdediger zijn opwachting maken. Hoe zou Michael het gaan doen nou dat antwoord gaf meneer van Gerwen persoonlijk zelf want na 5,5 minuut was de eerste set al gespeeld het werd maar liefst 3-0 in legs. Deed Christian Kist dan helemaal niks? nou juist in tegen deel Kist speelde de eerste set waanzinnig goed hij mist een finish van 164 en 161 dat zijn finishen die je mag missen. Michael gooide op dat moment 109,98 terwijl Kist 106 gemiddeld gooide.

Kist grijpt de kansjes niet Michael straft het af
Christian Kist weet in de 2e set de kansjes die hij krijgt van Michael van Gerwen niet te pakken en dat is nu precies wat je juist wel moet doen tegen de nummer 1 van de wereld. Michael straft de gemiste kansen van Kist genadeloos af en wint de 2e set vrij eenvoudig met 3-1 en was zo nog 1 set verwijderd van de 2e ronde.

138 finish MVG, Kist blijft geweldig gooien
In de 3e set is het Kist die op een 2-1 voorsprong kwam in de 3e set. Michael wist vervolgens met een geweldige 138 (T19, T19, D12) finish weer 2-2 van. Het was aan kist om zijn eigen 5e leg te behouden en dat is precies wat Kist ook deed hij won de 5e leg en zo ook de set en verkleinde daardoor de achterstand naar 1-2 in sets.

Michael maakt het zakelijk af
De nummer 1 van de wereld weet in de 4e set het zakelijk af te maken met een 3-0 in legs pakt hij de 4e set en de winst in de eerste ronde. Maar wat speelde Cristian Kist een waanzinnige goede wedstrijd