Steve Beaton wint het openingsduel van het 25e PDC WK

Steve Beaton is de eerste speler die zich mag gaan voorbereiden op de 2e ronde van het wk. In het openings duel tegen William O’Connor wist hij als de grote winnaar van het podium te stappen. Beaton wist de wedstrijd te winnen met 3-1 in sets.

Steve Beaton (93.86) – William O’Connor (91.27) 3-1 (3-1,3-0,0-3,3-1)

Zenuwachtig begin
De openings wedstrijd van het 25e PDC WK ging tussen Steve Beaton en William O’Connor. Beide heren waren duidelijk onder de indruk van het feit dat het wk was begonnen. De heren  leken wel van de zenuwen bevangen te zijn geraakt want in de eerste 4 legs van deze wedstrijd miste beide heren bij elkaar opgeteld 21 dubbels. Het was uiteindelijk Steve Beaton die de eerste set van het kersverse wk wist te winnen met 3-1.

Steve Beaton herpakt zich na de pauze

Beide heren hadden wel geteld 7 minuten de tijd om eens goed na te denken hoe het nu verder moest, het was Beaton die in de pauze het hards had na gedacht want Beaton kwam het sterkst uit de pauze met een 131 (T17, T16, D16) finish weet Beaton ook de 2e set vrij eenvoudig te winnen ditmaal met de cijfers 3-0.

William O’Connor is wakker geworden.
O’Connor leek wakker te zijn geworden want hij wist weldra de eerste 2 legs van de 3e set te pakken en zo een comfortabele voorsprong te bemachtigen. De druk leek van zijn schouders te zijn gevallen want met een mooi 86 (T18, D16) finish weet hij de 3e set te winnen met 3-0.

O’Connor hoofdschuddend ten onder
Ondanks dat William O’Connor de 3e set wist te winnen met 3-0 leek het er niet op dat die uit het dal wist te kruipen, hoofdschuddend liep die zijn pijlen naar het bord te werpen en moest lijdzaam toe kijken hoe hij met 0-2 achter kwam in de 4e set. Maar ondanks het hoofdschudden van hem weet die wel in de 3e leg een 115 (19, T20, D18) finish uit te gooien. Maar ondanks deze hoge finish kon hij niet voorkomen dat Steve Beaton de 4e leg wist te winnen en zo ook de wedstrijd definitief naar zich toe trok. Zo kwam er voor debutant William O’Connor al na 1 wedstrijd een einde aan zijn 1e wk.