William Hill World Darts Championship Voorbeschouwing.

Vanavond is het dan eindelijk zo ver het William Hill World Darts-Championship van de PDC gaat dan beginnen. Titelverdediger in het Alexandra Palace  Michael van Gerwen zal vanavond meteen in actie gaan komen. Traditie getrouw begint de wereldkampioen altijd op de eerste dag van het WK en dus ook dit jaar zal daar geen verandering in komen.

Het veld bestaat uit 72 spelers uit 24 landen die in actie zullen gaan komen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode in Alexandra Palace, met een recordbedrag van £ 1,8 miljoen aan prijzengeld.

Deze editie staat tevens ook in het teken van afscheid nemen want zoals reeds al bijna 1 jaar bekend is zal de 16 voudig wereldkampioen Phil The Power Tyalor afscheid gaan nemen. Dit WK zal zijn allerlaatste klusje gaan worden en Phil kenende zal hij dit met een wereldtitel willen beëindigen of het hem ook daadwerkelijk zal lukken weten we de komende weken. Wat wel 100% zeker is, is dat hij zijn allerlaatste officiële wk zal gaan gooien.

“Het was een fantastisch jaar en ik heb er zo van genoten en om het te beëindigen zou ik graag een goede serie willen neer zetten op het Wereldkampioenschap,” zei Taylor.

“Het winnen zou natuurlijk de beste manier zijn om er mee te stoppen, maar ik ga er gewoon naartoe om ervan te genieten en mijn best te doen.

“Er is dit jaar geen druk op me uitgeoefend, ik heb me geen zorgen gemaakt over het rangschikken van dergelijke dingen, dus ik heb mezelf een beetje meer kunnen vermaken.”

Regerend wereldkampioen Michael van Gerwen begint zijn reis op weg naar een eventuele derde wereldtitel op de openingsavond tegen landgenoot Christian Kist.

Voormalig wereldkampioen Kist heeft het hele jaar met een arm probleem geworsteld, zal dus vanavond meteen vol aan de bak moeten.

“Ik heb vorig jaar een geweldig Wereldkampioenschap gespeeld en ik wil dat gevoel voortzetten,” zei Van Gerwen. “Dit is het grootste toernooi in darts en het betekent zoveel voor mij om het weer te winnen.

“Er zal druk worden uitgeoefend op mij, maar daar ben ik goed in en ik begin eraan te wennen. Iedereen speelt nu goed, maar ik geloof in mezelf en ik moet me concentreren op mijn eigen spel.

“momenteel ga ik me alleen op Christian concentreren omdat hij in het verleden heeft laten zien hoe goed hij voor de dag kan komen. Hij heeft wat blessureproblemen gehad, dus je weet niet wat hij zal doen, maar ik moet me op mezelf concentreren en ervoor zorgen dat ik  geen fouten maak. ”

Op de openingsavond zien we ook veteraan Steve Beaton in actie, de Lakeside kampioen van 1996, zal zijn 17e WK gaan spelen, in de eerste ronde zal hij het moeten gaan opnemen tegen de Ierse debutant William O’Connor.

Beaton was een kwartfinalist in de recente Players Championship Finals en zei: “Ik voel me geweldig na het laatste evenement en ik speelde ook goed in Minehead.

“Dit is een fantastisch toernooi en we kijken er allemaal naar uit het hele jaar, dus het is spannend. Het zal een zware strijd tegen William worden, omdat hij de laatste tijd goed heeft gespeeld, dus ik moet er klaar voor zijn wil ik hem kunnen verslaan.”

Wie we ook gaan tegen komen in Ally Pally is de sensatie van 2017 en tevens debutant Rob Cross. De nummer 20 van de ranking heeft een geweldig debuutjaar als professional achter de rug en wil dit heel graag doortrekken tijdens het WK.

“Ik ben erg opgewonden”, zei Cross, een voormalig elektricien uit Hastings. “Alles is nieuw voor me dit jaar en ik heb er echt van genoten, en hopelijk zal dat hetzelfde zijn tijdens het Wereldkampioenschap.

“Iedereen heeft me verteld wat een fantastisch toernooi het is en ik kan niet wachten om het te ervaren, maar ik zal ook gefocust blijven op mijn spel. Ik weet niet veel over mijn potentiële tegenstanders, dus ik zal er gewoon voor moeten zorgen dat Ik goede voorbereiding heb en dan moet alles goedkomen. ”

Velen darts liefhebbers zullen dus vanavond gaan afstemmen op de verschillende zenders, in Nederland zal dat zeker RTL 7 gaan worden bij velen.

Wij wensen alle darts liefhebbers een fantastiche wk toe. de redactie zal elke dag tijdens het WK een verslag aan het einde van de avond brengen voor jullie trouwe volgers.

De wedstrijden van vanavond zien er als volgt uit.
Donderdag 14 december (20:00 uur)
Steve Beaton – William O’Connor
James Wilson – Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen – Christian Kist
Gerwyn Price – Ted Evetts

 

Foto: Patrick Krekels Fotografie