Alan Norris klopt Kim Viljanen

Met 3-0 in sets heeft Alan Norris de volgende ronde van het PDC WK bereikt. Norris klopte in zijn eerste ronde partij de Kim Viljanen die zich niet zo maar gewonnen gaf.

De 3-0 lijkt een makkelijke overwinning maar toch had Alan een zware dobber aan de Fin. Mede dankzij ik meer ervaring krijg, zegt Norris in het interview na de wedstrijd, is de basis geweest voor mijn overwinning.

De eerste set pakte Norris met 3-0 maar in de tweede set die Viljanen begint wordt Norris in de tweede leg gebroken en komt 0-2 achter. Norris breekt gelijk terug en met de darts wordt het 2-2

Een spannende vijfde leg waarin Viljanen een 140 en een maximum score achter elkaar gooit tegen 2 maal 140 Norris mist dan Kim de bull voor een 124 finish en Norris de bull voor een 130 finish. Kom mist dan nog eens 5 darts om uit te komen en de set te pakken en geeft zo d set cadeau aan Norris die dubbel 6 vindt  voor een 2-0 voorsprong.

De ‘ijskoude’ Fin is er echter niet van onder de indruk en breekt Norris gelijk al in de eerste leg van set 3. Mist dan tops voor een 114 finish en 0-2 en gooit Norris 80 uit met 2 maal dubbel top voor de break terug.

Die finish geeft Norris vleugels, hij gooit 120 uit op tops voor 2-1 in die set en met een 85 finish wordt het 3-1 een 3-0 in sets en is het over en uit voor de Fin.  Gemiddelden: Norris 95.41  –  Viljanen  90.38