Ian White relatief eenvoudig door naar 2e ronde.

Ian White heeft zich vanavond weten te plaatsen voor de 2e ronde. White had het in de eerste 2 sets nog vrij moeilijk, maar daarna herstelde hij zich knap en wist hij zich toch nog vrij eenvoudig te plaatsen voor de 2e ronde. Voor Cody Harris die eerder op de avond nog zijn voorronde wedstrijd wist te winnen van Willard Bruguier, ging nu in de 1e ronde toch eraf met 1-3.

Ian White (97.05) – Cody Harris (86.61)  3-1 (3-1,1-3,3-1,3-0)

177 scores
Het is Ian White die de wedstrijd mag gaan beginnen, hij weet meteen een score van 177 te noteren en pakt via een finish van 67 de eerste leg. White begint leg 2 meteen met een score van 180 en vervolgt dan met wederom een score van 177. White mag dan gaan aanleggen voor een eventuele 9 darter maar deze gaat er niet komen zeker niet als hij de eerste pijl meteen mist, maar via dubbel 4 pakt hij wel de 2-0 voorsprong in set 1. Cody Harris pakt vervolgens de 3e leg, maar het is daarna gewoon white die de eerste set wint met 3-1.

Cody Harris pakt gewoon de 2e set
Waar misschien iedereen op voorhand dacht dat dit wel even een 3-0 overwinning voor white zou worden komt bij nader inzien toch bedrogen uit. Het is gewoon Cody Harris die brutaal de 2e set wint via een geweldige 118 finish.

White hersteld zich goed
Cody Harris mag dan in set 2 brutaal zijn geweest maar dat wil niet zeggen dat White hem zijn gang liet gaan. Harris weet nog wel de eerste leg in de 3e set te pakken en daarmee voor het eerst op voosprong kwam, was het daarna gewoon White wat de klok sloeg. White pakt gewoon de komende 3 legs oprij en daarmee ook meteen de 2e set en de 2-1 voorsprong in sets.

White zeer zakelijk
In de 4e set is het white die de wedstrijd zeer zakelijk tot een einde weet te brengen. Hij gunt Harris geen enkele leg meer en moet toe zien hij White hem terug stuurt naar Nieuw-Zeeland.