Kyle Anderson bereikt de tweede ronde

Australiër Kyle Anderson zie we terug in de tweede ronde van het William Hill World Darts Championship. De darter uit Down Under klopte in 3 sets Engelsman Peter Jacques die op dit podium debuteerde.In de eerste set die Peter Jacques goed begon won hij met de darts de eerste leg maar moest er toen 3 op rij tegen zich incasseren en pakte Kyle Anderson de eerste set met 3-1.

Ook in de tweede set een 1-0 voorsprong voor Jacques, die zelfs de breekt weet te verzilveren met 2 darts voor dubbel 8 en een 2-0 voorsprong neemt in set 2. Jacques weet de voorsprong niet vast te houden en komt Kyle terug naar 2-2 en kaapt met een 80 finish met 2 darts ( 60 dubbel 10) de set voor de neus van Peter Jacques weg.

Jacques ziet de bui al hangen zeker als hij in de derde set 2-0 achter komt. Het drama voor Jacques voltrekt zich in de derde leg als hij dubbel 14 mist voor een 85 finish en een 2-1 stand want Kyle Anderson gooit dan met 2 darts 60 uit voor de match. Gemiddelden K Anderson 93.08  –  Jacques  85.79