Mijn naam is Lewis, Jamie Lewis

Noteert u even , Lewis, Jamie Lewis, die op indrukwekkende wijze PDC belofte van dit jaar Jonny Clayton uit het toernooi speelde.

Jamie Lewis die na een lastige voorronde tegen de Belg Kenny Neyens zich voor de eerste rond wist te plaatsen speelde een schitterende tweede partij tegen Jonny Clayton. Clayton, omschreven als een belofte voor de toekomst omdat hij dit jaar diverse toppers naar huis toe stuurde in diverse toernooien, had het zwaar op het PDC WK podium en haalde bij lange na niet zijn niveau.

Lewis, inmiddels toch ook wel als routinier te omschrijven maakte daar dankbaar gebruik van.  In de openingsset brak hij Clayton gelijk al in de eerste leg en pakte deze set met 3-1

In de tweede set werd het met de darts 1-0 voor Jamie en met en break in de tweede leg ( 2 darts voor 80 ) voor 2-0 maar Clayton weet terug te breken nadat Lewis eerst dubbel 16 mist voor een 95 finish en ook nog een 3 darts voor 32. Hij gooit 52 uit voor 2-1 maar wordt dan gelijk weer terug gebroken  door Lewis die zo 2-0 in sets voor komt.

In set 3 valt dan het doek voor Clayton die tot 2 keer toe de leiding nam in deze set 0-1 en 1-2 maar door een fraaie 130 finish van Jamie op de bull wordt het weer 2-2 en gooit in de vijfde beslissende leg van set 3 53 uit voor de match. Gemiddelden Clayton 81.33  – Lewis 99.02