Vincent van der Voort stuurt zeer overtuigend Dave Chisnall naar huis.

Vincent van der Voort heeft op zeer overtuigende wijze de 2e ronde behaald in het Alexandra Palace tijdens het PDC wk. In zijn eerste ronde partij tegen Dave Chisnall liet hij uitstekend darts zien, Chisnall had werkelijk geen schijn van kans tegen onze Nederlander.

Dave Chisnall (96.75) – Vincent van der Voort (98.9) 0-3 (2-3,2-3,0-3)

van der Voort de betere speler en pakt ook de 1e set
Onze landgenoot pakte de eerste set met 3-2 in legs na een 1-2 achterstand in legs. De winst in de eerste set was ook meer dan terecht want op dat moment was Vincent de betere speler op het podium. Wat wel heel erg opviel was dat Vincent 4 x in 5 legs een groot vlak miste van een getal om op een dubbel te komen, iets wat je van spelers op dat niveau maar zelden ziet. Mede door die voorvallen behield hij Dave Chisnall in de set en maakte onze landgenoot het zich zelf onnodig moeilijk.

Met een 12 darts finish naar 2-0 in sets
Dave Chisnall leek goed uit de pauze te zijn gekomen want zijn gemiddelde ging beetje bij beetje omhoog waardoor beide heren elkaar behoorlijk in evenwicht wisten te houden. De eerste 4 legs in de 2e set gingen allemaal met de darts mee, maar in de 5e leg was het onze landgenoot die met een geweldige 12 darter (136-99-180-86) Chisnall wist te breken en zo op een comfortabele 2-0 in sets voorsprong kwam.

Vincent van der Voort lekker brutaal
In de laatste set deed Van der Voort even wat brutaals: in de 2e leg – hij stond al met 1-0 voor in legs – gooide hij rustig 130 uit. Wat een manier om je tegenstander te breken! Daarna pakte hij zijn eigen leg ook en werd het 3-0 in legs én 3-0 in sets!