Webster met hangen en wurgen naar 2e ronde.

Darren Webster heeft door het oog van de naald de tweede ronde behaald. In zijn eerste ronde wedstrijd tegen de Zuid Afrikaan Devon Petersen werd het 3-2 in sets voor Webster. En dit terwijl hij met 2-0 in sets voorstond en er niets aan de hand leek te zijn voor webster, moest hij toch toezien hoe Devon Petersen terug kwam in de wedstrijd.

Darren Webster (91.04) – Devon Petersen (87.16) (3-1,3-1,2-3,0-3,3-0)

Webster pakt de voorsprong
Devon Petersen die zich dankzij Berry hean (wildcard) mag laten zien op het wk kan niet meteen zijn stempel drukken op de wedstrijd. Het is Darren Webster die de eerste set weet te winnen met 3-1. Het is wel goed om te zien dat de zuid Afrikaan er weer bij is op een groot televisie toernooi.

160 Finish
De Demolition Man Webster had ook in de 2e set niet heel veel te duchten van Devon Petersen, hij komt in de 2e set nog wel achter met 0-1 maar daarna stoomt Webster door en weet hij 3 legs op rij te pakken, waarvan de 4e leg in een geweldige finish van 160 (T20, T20, D20) en tevens ook de 2e set winst.

Devon Petersen pakt laatste sprankje hoop
Het laatste sprankje hoop dat Devon Petersen nog had weet die dan ook nog te pakken. Hij weet na een 2-0 voorsprong alsnog de 3e set te winnen met 3-2, al ging dat niet van harte want Webster weet zelf twee match darts te missen. Petersen kreeg de kans om terug te komen in de wedstrijd. deze kans benutte Petersen dan op het juiste moment.

Devon Petersen on fire
Daar waar we na 2 sets geen dubbeltje meer gaven voor Devon Petersen, lijkt hij uit de dood te zijn opgestaan. Petersen weet ze opeens weer allemaal te raken en weet zowaar na de 3e set ook de 4e set te winnen, ditmaal doet hij dat met zeer overtuigende cijfers 3-0 en dus gingen beide heren zich opmaken voor een beslissende 5e set. Devon Petersen leek on fire te zijn.

Webster in de 6e versnelling
Petersen kwam nog knap terug van die 2-0 achterstand., maar toen was het kruit van Petersen wel verschoten. Webster sloeg toe en zetten ze zesde versnelling erin en trok de zege toch nog naar zich toe het werd 3-0 in set 5.

Foto: PDC/Laurence Lustig