Gerwyn Price ten kosten van Ian White door naar de 3e ronde in Ally Pally.

Gerwyn Price heeft zich ten kosten van Ian White als eerste weten te plaatsen voor de laatste 16 van het wk. Op het podium in Alexandra Palace was hij te sterk voor de Diamond White. Price wist uiteindelijk de wedstrijd met 4-1 in sets te beslissen.

Gerwyn Price (96.93) – Ian White (93.62) 4-1  (3-2, 3-1,1-3,3-1,3-1)

Beide heren in evenwicht Price pakt wel de set.
De heren hielden elkaar in deze eerste set van de tweede ronde elkaar behoorlijk in evenwicht, en dus kregen we een beslissende vijfde leg in de openings set van deze partij. Gerwyn Price bleek duidelijk de sterkste in deze leg, hij won de eerste set dan ook met 3-2 met een 114 finish (20, T18, D20) voor de set.

Gerwyn Price slagvaardiger. 
In de 2e set doet Ian White zeer goed mee, hij weet zelfs met een 151 finish (T20, T17, D20) de tweede leg in set 2 te pakken. White stoomde daarna door en veroverd ook de derde leg zodat hij op een 2-1 voorsprong kwam in de derde set. Maar Ian White kon toch niet voorkomen dat Price de volgende twee legs oprij wist te winnen en zo op een heerlijke voorsprong kwam van 2-0 in sets. Conclussie na twee sets is toch wel dat Price net even slagvaardiger was dan White.

De wedstrijd ligt weer helemaal open.
Ian White wist zich knap te herstellen na het verlies van de eerste 2 sets, die ook naar hem hadden kunnen vallen. White wist de derde set met 3-1 in legs te winnen, en zorgde door die set winst ervoor dat de wedstrijd weer helemaal open lag.

Price stelt orde op zaken.
In de 4e set kon Ian White niet doorpakken zoals hij in de derde set deed. Gerwyn Price wist hier wel raad mee en won vrij eenvoudig de vierde set met 3-1, hierdoor zette hij de stand weer op 2 verschil in sets in zijn eigen voordeel. Enige voordeel voor Ian White was, dat hij nu wel wist waar hij aan toe was. En dat was dat hij geen set verlies meer kon veroorloven wilde hij nog kans maken op een plek bij de laatste 16 van het wk.

Ian White komt toch tekort
Gerwyn Price wenste niet verder mee te werken aan een langer verblijf van Ian White op het podium. Price was vast beraden om niet nog langer op het podium te blijven staan. Ian White kon vervolgens het tempo van The Iceman niet bijbenen en moest toezien hoe Price ook de 5e set wist te winnen met de cijfers 3-1.