Kerstontbijt van Dimitri Van den Bergh zal smaken na winst op Jan Dekker

Jan Dekker is er niet in geslaagd om de laatste 16 van het PDC WK te behalen. In zijn wedstrijd tegen de Belg Dimitri Van den Bergh gooide hij wel een hoger wedstrijd gemiddelde, maar kon hij toch niet voorkomen dat de jonge Belg er met de eindzege vandoor ging. Het werd 2-4 in sets, zo kwam er dus een einde aan de droom van Jan Dekker.

Jan Dekker (97.25) – Dimitri Van den Bergh (95.24) 2-4  (0-3,3-1,1-3,1-3,3-1,0-3)

Eenvoudige set winst voor België.
De laatste partij van deze middag sessie was een echte Derby der lage landen tussen Nederland en België.  Het was België met Dimitri Van den Bergh die het voortouw nam in deze wedstrijd, de openings-leg en ook leg 2 gingen beide meteen naar Van den Bergh. Als tenslotte ook nog leg 3 naar de jonge belg gaat kunnen we toch wel zeggen dat hij de eerste set vrij eenvoudig wist te winnen van onze landgenoot Jan Dekker.

Dekker hersteld zich van set 1.
Beide heren gingen gelijk op als je de gemiddelde`s bekeek, Dekker gooide na 2 sets 92,92, terwijl Van den Bergh op 91,22 zat. Beide heren waren dus heel gewaagd aan elkaar en dat beloofde wat voor deze partij. Ging de eerste set naar Dimitri vrij eenvoudig, zo ging set 2 zo mogen we toch wel zeggen vrij eenvoudig naar Jan dekker. Hij besloot de set met 3-1 winst. en hersteld zich zo van de eerste set.

Dimitri met een 126 finish na de winst in set 3
Jan Dekker wist in de derde set meteen de jonge Belg te breken en kwam op een 1-0 voorsprong. Dimitri Van den Bergh wist vervolgens gewoon Dekker weer terug te breken en de stand gelijk te trekken, Van den Bergh behield vervolgens zijn eigen leg en kwam zo op 2-1. die zelfde Dimitri wist Jan Dekker te breken met een geweldige 126 finish (T19, T19, D6) en zo ook meteen de derde set te winnen met 3-1.

Jan Dekker in de problemen.
Niet Jan Dekker, maar Dimitri Van den Bergh is de persoon die het verschil weet te maken. Hij bracht Dekker in zware problemen in de vierde set. Dimitri weet de voorsprong te vergroten naar een dikke twee sets verschil. Jan Dekker wist vanaf dat moment dat hij alle sets vanaf nu moest winnen wilde hij nog terug keren naar Ally Pally na Kerst.

Het begin is er voor Jan Dekker.
Dekker had een goed begin gemaakt voor een eventuele Comeback in deze wedstrijd. Dekker wist de vijfde set te winnen met 3-1 en verkleinde mede daardoor de achterstand naar een set verschil.

Dimitri Van den Bergh werkt niet mee aan eventuele comeback van Jan Dekker.
Jan Dekker had een wonder nodig, maar aan dat wonder wilde Van den Bergh duidelijk net aan meewerken.  Dekker kon namelijk de tempo versnelling van Dimitri niet bijhouden en moest lijdzaam toe zien hoe de Belg zijn laatste set met zeer duidelijk cijfers naar zich toe trok, het werk maar liefst 3-0. Zo kwam er voor Jan Dekker een einde aan het WK.