‘Big John’ Henderson zorgt voor zeer grote verrassing

John ‘Hendo’ Henderson, de forse Schot heeft voor regelrechte sensatie gezorgd door de als vierde geplaatste Daryl Gurney uit het toernooi te stoten.

Bij geen enkele bookmaker werd de Schot getipt als de speler die zich bij de laatste 16 zou scharen, dus als je er geld op had gezet dan was je spekkoper.

Twee sets die nek aan nek werden uitgespeeld gingen alle twee naar Henderson, de eerste met de darts in de vijfde leg en de tweede tegen de darts in met een 2 darts finish voor 100 eveneens in de laatste leg.

Maar in de volgende twee sets mist de Schot de scherpte op de dubbels die hij in de eerste twee sets wel had. John had zelfs 77% op de dubbels in die twee sets. Nu was het even minder en kon Gurney daarvan profiteren en won de derde set tegen de darts in met 3-1 en de vierde ging ook met 3-1 naar de Ier.

Het spel van Gurney was echter zeer wisselvallig pakt in de vijfde leg nog wel de tweede leg maar moet dan de derde en vierde aan Hendo laten die dan 3-2 voor komt.

In set zes begint Gurney en zowel hij als Henderson pakken hun leg met de darts. Henderson scoort dan in leg 3 137 voor een 24 finish die hij met 1 leg vindt en Gurney dus breekt. Leg 4 begint Henderson met een bouncer in de eerste beurt en scoort dan 40 en zelfs 44 in de tweede beurt. Gurney kan dan als eerste aanleggen voor 67 maar komt niet uit en wint Henderson de set en de match met 2 darts voor 52.

Gemiddelden Henderson 95.89  –  Gurney  95.58

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017