Favorieten voldoen aan de verwachting

Kanshebbers voor de titel, Gary Anderson en Michael van Gerwen hebben vanavond aan de verwachting voldaan door de laatste 16 te bereiken.

Gary Anderson die in de tweede partij van de avond het moest opnemen tegen de verrassing van dit toernooi tot zover, Paul Lim. En de 63 jarige veteraan had bijna weer een verrassing in petto. Buiten dat hij het the Flying Scotsman knap lastig maakte gooide Lim bijna zijn tweede 9-darter voor het oog van de camera op een WK.

Nadat Lim de eerste set met 3-0 had ingeleverd en en 2-0 achter in set 2 gooit Lim 177 – 180 en mist de 9de pijl op dubbel 12 voor een 144 finish. Ook de set levert hij alsnog met 3-0 in maar weet de derde set met 3-1 te winnen.  Set 4 gaat weer met 3-0 naar Anderson en in de vijfde leg van de vijfde set weet Anderson met Lim op 60 een finish van 73 uit te gooien voor de match.

Gaan we Lim nog terug zien in het circuit? Hij gaat in ieder geval binnenkort een tourcard te bemachtigen op de Q School

Gemiddelden Anderson 97.46  – Lim 90.60

Een white wash in de slot partij van de avond. James Wilson, die in een interview voorafgaande aan de wedstrijd hoopte op een off day van Michael van Gerwen, zijn tegenstander kreeg zelf de kous op de kop van Mighty Mike.

Michael heerste in deze match vanaf de eerste leg van set 1 waarin hij Wilson gelijk al een break liet incasseren. Wilson fungeerde slechts als podium opvulling in de one man show van van Gerwen die alle vier de set met 3-0 won en zich schaarde bij de laatste 16 van dit toernooi. Ik ga met een goed gevoel Kerst vieren waren de woorden na afloop van de wedstrijd en me goed voorbereiden op mijn volgende wedstrijd.

Gemiddelden van Gerwen  108.65 –  Wilson 96.02

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017