Rob Cross na een waanzinnige wedstrijd tegen Michael Smith naar de laatste 16.

Rob Cross heeft zich deze middag weten te plaatsen voor de laatste 16 van het WK. In een waanzinnige wedstrijd die tot het uiterste ging was het Cross die na eerder twee match darts te hebben overleeft die aan het langste eind trok. Cross verslaat Smith met 4-3 in sets en mag zich met deze wedstrijd bekronen als een echte classic match. Beide heren gooide deze wedstrijd 29x de maximale score van one hundred and eighty.

Michael Smith (103.29) – Rob Cross (102.65) 3-4 (3-0,2-3,2-3,3-0,3-0,2-3,1-3)

Smith voortvarend van start.
De kraker van deze middag sessie was toch wel die tussen deze heren Smith en Cross. Het is Michael Smith die meteen in de eerste set een signaal af geeft aan Rob Cross van ik doe ook gewoon mee dus hou maar rekening met me. Smith weet de eerste set met dikke cijfers van 3-0 te winnen en Cross was dus inderdaad gewaarschuwd.

Cross hersteld zich.
Daar waar Cross de eerste set nog moest wennen aan het podium daar was die in set 2 weer de oude Rob Cross zoals we hem al heel het jaar 2017 hebben gezien. Hij weet de tweede set via een beslissende vijfde leg op zijn naam te schrijven en de stand weer op gelijke hoogte te zetten 1-1 in sets. Beide heren noteerde na 2 sets gespeeld te hebben beide een Averages van boven de 100+.

Derde set start met ruime vertraging.
Voor de mannen konden gaan beginnen aan de derde set, moesten zei toch even wachten voor ze weer het podium op konden. Problemen in de grote zaal van Ally pally deden zich voor, namelijk de grote video schermen die in de zaal hangen hielden het voor gezien. Met man en macht werd er achter de schermen gewerkt om alles weer op gang te krijgen. Of de spelers er blij mee waren? wij denken zelf van niet.

Michael Smith in ieder geval niet want hij pakte de eerste leg in set drie.  Als Cross vervolgend de tweede leg dramatisch begint met 60,100,87 scores is het Smith die dankbaar instapt en er gewoon 2-0 van maakt. Cross weet er vervolgens 1-2 van te maken. in de vierde leg is het Smith die zeer slecht start met scores van 57,91,93, daar waar Smith eerder in deze set gebruikt maakte van cross zijn slechte scores was het nu andersom het geval. Cross weet er dankbaar 2-2 van te maken. Beide mannen gingen zich opmaken voor een vijfde leg in set 3. Die vijfde set gaat naar Cross die daarmee van een 0-2 achterstand naar een 3-2 winst gaat en de derde set weet te pakken.

Smith laat niet met zich sollen.
Wederom was het Michael Smith die een 2-0 voorsprong nam in een set en daar waar die het nog in set 3 niet kon afmaken, deed die dat in deze vierde set wel keihard met een dikke 3-0. Mede daardoor konden beide heren weer gaan rusten met een 2-2 tussenstand in sets op het bord. Deze wedstrijd was op dat moment nog lang niet beslist, de heren bleven ook na vier gespeelde sets een Averages noteren van 100+.

Bully Boy zet de turbo aan.
Smith begon de vijfde set uitstekend, via een 11 darter pakte hij de eerste leg van deze misschien wel zeer belangrijke set. Die zelfde Smith knalde er dan ook nog een 12 darter uit en kwam daardoor wederom op een 2-0 voorsprong in een set, dat was al voor de derde keer deze wedstrijd. Met een 13 darter pakte hij vervolgens via dubbel 20 de set. Smith had dus aan 36 pijlen genoeg voor de set winst.

Michael Smith mist 2 match darts.
Rob Cross wist te ontsnappen nadat Smith twee match darts had gemist op D18 en D9. Cross gooide zich daarna zelf via D14 naar een zevende en beslissende set. We gingen dus een anti climax krijgen iets wat de kenners eigenlijk al op voorhand hadden voorspeld.

Cross na 4 match darts na de eindzege.
Niet Michael Smith maar Rob Cross is de grote gevierde man van deze ongelooflijke kraker. Cross weet na 4 match darts uiteindelijk Smit in de beslissende zevende set met 3-1 opzij te zetten.