Steve West heeft geen kind aan onze landgenoot Jermaine Wattimena.

Jermaine Wattimena is er niet in geslaagd de laatste 16 van het WK in ally Pally te behalen. Jermaine verzuimde meerdere malen om de kansen die hij kreeg te pakken en daar maakte West nadrukkelijk gebruik van. Steve West won uiteindelijk met 4-1 in sets van Wattimena.

Steve West (88.02) – Jermaine Wattimena (87.54)  4-1 (3-2,3-1,3-0,0-3.3-0)

Wattimena mist zeven pijlen voor de set winst.
Jermaine Wattimena begon uitstekend aan de eerste set van deze wedstrijd. Wattimena kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar gaf de eerste set uiteindelijk nog uit handen aan Steve West. West die de eerste twee legs niets in te brengen had wint hem toch met 3-2, maar dit was meer aan Wattimena te danken.

Steve West duwt Wattimena verder in de problemen.
Na de domper in de eerste set, kreeg Wattimena ook in set 2 een flinke domper te verwerken. Het is niet zo dat Wattimena geen kansen kreeg, integendeel maar hij weet de kansen die hij krijgt simpelweg niet te benutten. Steve West wist daar vervolgens wel raad mee die zei dank u meneer Wattimena. Mede daardoor kwam West op een 2-0 voorsprong in sets na dat hij de tweede set wint met 3-1.

Niet de dag van Jermaine Wattimena.
Zagen we Wattimena nog een geweldige wedstrijd gooien in de eerste ronde tegen Joe Cullen, was het vandaag een kleine 2 dagen voor kerstmis totaal niet de dag van Jermaine Wattimena. Want in de derde set moest die vanaf de zijkant toezien hoe west vrij eenvoudig ook de derde set wist te winnen. en alsof het nog niet erger kon voor Wattimena verloor die hem met 3-0.

Gaat Wattimena voor een comeback
Daar waar je na drie sets geen stuiver meer gaf voor onze landgenoot, is het juist Wattimena die daar anders over dacht. Hij bleef strijden voor elk leg en dat betaalde zich in de vierde set dan ook helemaal uit. Wattimena wist Steve West met 3-0 te verslaan in deze vierde set. de vraag was kon hij voor een geweldige comeback zorgen.

West gaf antwoord op onze vraag.
Op de vraag of Wattimena voor een comeback kon zorgen, daar had Steve West voor ons het antwoord, dat antwoord was duidelijk met hoofdletters NEE. Steve West weet de 0-3 nederlaag in de 4e set om te zetten in een 3-0 winst in de vijfde set. West plaatst zich zo voor de laatste 16 van het WK.