Raymond van Barneveld op koers voor zesde wereldtitel

De kans op een zesde wereldtitel voor Raymond van Barneveld is na zijn wedstrijd tegen de Australiër Kyle Anderson nog steeds aanwezig.

Raymond klopte namelijk in vijf sets de man uit Down Under waarvan in de aanloop naar deze match, gezien zijn prestaties het afgelopen jaar, meer werd verwacht.

Maar Kyle speelde wisselvallig en dat kostte hem de kop met een redelijk trefzekere van Barneveld die onder andere ruim 42% op zijn dubbels had en in de eerste set zelfs 4 maal de maximale score wist te gooien. Het dartgemiddelde van Raymond was in die set, die hij met 3-0 won 119.90.

In de tweede set breekt Anderson Raymond in de eerste leg maar wordt op zijn beurt weer terug gebroken door van Barneveld. De volgende twee legs gaan ook tegen de darts in en is de stand 2-2. Raymond begint de laatste leg en weet tegen het beeld van deze set de leg te houden en komt 2-0 voor.

Na de tweede pauze is Raymond echter zoekende op het bord en heeft Kyle het bord wel gevonden. Met de darts wordt het 1-0 en met een break in de tweede leg van die set komt de Australiër 2-0 voor. Kyle gooit dan zijn vierde 180 in die leg en ondanks de zesde 180 van Raymond in die leg gaat de leg naar Andreson die naar 2-1 komt.

Gelijk in de eerste leg van set 4 wordt Raymond gebroken en komt 0-1 achter. In de volgende leg zet Raymond na een 137 score een 24 finish weg en ziet dan Anderson 170 op de bull missen en kan dan die leg tegen de darts in binnen halen. Met een 14 darter maakt RvB dan 2-1 en als Kyle dan dubbel 17 mist voor een 154 finish wordt het 3-1 voor Raymond in die set en een 3-1 set stand.

Kyle is van slag en Raymond groeit in de vijfde set die hij met 3-0 weet te pakken voor een 4-1 eindstand en een plek bij de laatste 16

Gemiddelden van Barneveld 102.78  –  Anderson  95.95

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017