“Demolition Man” Darren Webster verslaat verrassend “The Wizard” Simon Whitlock.

Darren Webster is de kerstdagen zeer goed doorgekomen, hij wist op zeer overtuigende wijze Simon Whitlock te verslaan en zich te plaatsen voor de derde ronde van het WK. Mede door het verlies van Simon Whitlock kunnen we toch wel met zekerheid zeggen dat we weer een kandidaat voor de Premier League kunnen doorstrepen

Simon Whitlock (92.16)- Darren Webster (90.75)  4-1 (2-3,2-3,1-3,3-0,3-1)

Na al het heerlijke eten van de afgelopen dagen is het nu gewoon weer tijd voor de werkelijkheid. En dat verteld ons dat we weer zijn begonnen aan het WK darts. Deze middag staan er nog drie wedstrijden op het programma van de tweede ronde. Vanavond starten we dan meteen met de eerste drie wedstrijden van de laatste 16 van het WK.

De eerste wedstrijd die deze middag op het programma stond was die tussen Simon Whitlock en Darren Webster. Beide heren grepen elkaar vanaf de beginfase meteen bij de strot. Maar het was Webster die Whitlock met 3-2 versloeg en de Australiër zo op een 0-1 achterstand trakteerde in sets.

Whitlock in de problemen.
Darren Webster bracht Simon Whitlock in de tweede set verder in de problemen. Webster wist na dat die de eerste set met 3-2 in legs wist te winnen, dit zelfde kunstje ook in set twee te flikken. Daar waar men misschien op voorhand dacht dat Whitloch dit varkentje wel even ging wassen, ging het precies de andere kant op en waste Webster het varkentje, wederom werd het dus 3-2 in legs.

Afstraffing dreigt voor Whitlock.
In de derde set is het wederom Webster die het voortouw nam. Webster kwam op een 1-0 voorsprong maar Whitlock maakte er met een geweldige 106 finish (20, T18, D16) weer 1-1 van. Webster was er niet echt van onder de indruk, hij wist gewoon de derde leg te pakken. Die zelfde Webster ging in de vierde leg vrolijk verder, via een enkele 10 en dubbel 5 pakt hij ook de vierde leg en kwam zo wel heel dichtbij een plek bij de laatste 16.

Whitlock weet wat hem te doen staat.
Whitlock wist vanaf de vierde set wat er verwacht werd van hem, namelijk vier sets oprij winnen als die nog kans wilde maken voor een plek in de derde ronde. Whitlock begon dus in die vierde set met een missie en met de winst in de vierde set werd de eerste horde alvast genomen. Whitlock weet via een 111 finish (T19, 14, D20) in de 3e leg de vierde set binnen te harken met een 3-0 overwinning. Zouden we daadwerkelijk een waanzinnige comeback gaan krijgen.

Exit Whitlock.
Het werd vanaf het begin in de vijfde set meteen pijnlijk duidelijk dat Webster niet wilde meewerken aan een eventuele comeback van Whitlock. Webster won zeer overtuigend de vijfde set met 3-1 en plaatste zich mede daardoor voor de laatste 16 van het WK. Deze overwinning mogen we toch wel een verassing noemen.