Raymond van Barneveld houdt zicht op 6de wereldtitel

De kans voor Raymond van Barneveld een zesde wereldtitel op zijn erelijst bij te schrijven blijft in stand na een 4-1 overwinning op landgenoot Vincent van der Voort.

Vincent die tot aan deze wedstrijd echt grandioos speelde liet dat even zien in de eerste leg van de eerste set waarin hij met een 156 finish Raymond weet te breken. Maar de voorsprong is van korte duur want hij wordt gelijk terug gebroken en verliest Vincent uiteindelijk de set met 3-1.

In set twee met een 90 finish op de bull neemt van der Voort een 1-0 voorsprong maar de leg erna is het weer gelijk. Raymon mist dan een breek kans met en dart mist op dubbel 7 voor een 122 finish en gaat de leg met de darts naar Vincent. Raymond houdt dan zijn leg en begint Vincent aan leg 5 in set 2. Met Raymond op 32 weet Vincent dan net zoals in leg 1 90 uit te gooien en komt hij gelijk in set.

Maar vanaf set 3 pakken er steeds meer donkere wolken samen boven Vincent die in set 3 nog wel de tweede leg pakt voor 1-1 in die set die uiteindelijk met 1-3 naar Raymond gaat en de volgende twee sets met 0-3 wint voor een 1-4 eindstand en een plek in de kwartfinale.

Gemiddelden Vincent 93.45 – Raymond 110.97  uitgooi percentage Vincent 55.56 ( was in de eerste 2 sets 80%)  Raymond 46.97 (was in de beginfase 33%)