Reuzendoder James Richardson te sterk voor Alan Norris.

James Richardson heeft na Kim Huybrechts nu ook Alan Norris verslagen en daarmee mag hij toch wel de Reuzendoder genoemd worden. Richardson wist zich na vijf sets te ontdoen van Alan Norris en plaatst zich zo voor de laatste 16 van het WK.

Alan Norris (87.07) – James Richardson (87.15) 1-4 (1-3,3-2,2-3,2-3,2-3)

James Richardson is er klaar voor.
De Ruthless James Richardson die in de eerste ronde zeer verrassend met 3-0 wist te winnen van Kim Huybrechts, begon in zijn tweede ronde partij tegen Alan Norris uitstekend. Richardson kwam meteen in de eerste set met 2-0 voor in legs, Norris was duidelijk gewaarschuwd. Deze waarschuwing nam hij dan ook zeer serieus, want hij weet in de derde leg Richardson meteen weer terug te breken. Norris mosch vervolgens de vierde leg weer zelf beginnen. Maar wederom kon hij niet voorkomen dat James Richardson hem meteen weer wist te breken en zo ook de eerste set pakte met 3-1. Daarmee was de toon in deze wedstrijd meteen gezet, James Richardson was er klaar voor.

Norris hersteld zich na sterk begin van Richardson.
Allen Norris wist zich in de tweede set goed te herstellen, na de zeer sterke start van James Richardson. Al had Norris daar wel een vijfde en beslissende leg voor nodig. Norris wist vervolgens via Dubbel 20 de setwinst te pakken. Zo kwamen beide heren weer in evenwicht en kon dit wel eens een zeer leuke aantrekkelijke pot gaan worden.

Set 3 de set van de dubbels.
Beide heren wisten in de 3e leg van deze derde set er een behoorlijk potje van te maken. Beide heren miste in deze leg 11 pijlen voor een dubbel te raken. het is norris die er 1-2 van weet te maken na dat Richardson de eerste twee legs won. Norris wist er zelfs ook nog 2-2 van te maken, maar kon niet voorkomen dat James er met de set vandoor ging.

Norris vecht zich weer terug maar Richardson wint weer.
In de vierde set was het wederom Richardson doe op een 2-0 voorsprong kwam. Maar zoals het in de vorige set eraan toe ging zo ging het ook in set vier. Norris kwam wederom terug maar ook ditmaal kon hij niet voorkomen dat de set naar Richardson ging met 3-2. James Richardson was zo nog precies een set verwijderd van de eindzege.

James Richardson na veel matchdarts toch de winnaar.
Alan Norris die maar bleef vechten kon toch niet voorkomen dat James Richardson eindelijk na een kleine 10 matchdarts alsnog als de grote winnaar van het podium mocht afstappen. Richardson wist ook in de vijfde set de 3-2 winst in legs te pakken. Daarmee zien we Richardson latere deze week terug o het grote WK Podium