Toni Alcinas simpel langs de Duitser Kevin Munch.

Toni Alcinas heeft zich ten kosten van Kevin Munch weten te plaatsen voor de derde ronde van het WK. Alcinas had werkelijk geen kind aan de jonge Duitser die in de eerste ronde partij tegen Adrian lewis nog kon imponeren, maar tegen Alcinas had hij helemaal niets in te brengen. Het werd 4-1 in het voordeel van de Spanjaard. 

Kevin Munch (82.15) – Toni Alcinas (91.)  1-4  (2-3,0-3,3-2,1-3,1-3)

Toni Alcinas met 120 finish naar de eerste set
Hij kwam met 2-0 voor in legs, maar moest toch toezien hoe de jonge Duitser Kevin Munch op gelijke hoogte kwam. Toni Alcinas wist vervolgens alsnog de set winst binnen te slepen en deed dat dat op een heerlijke manier met een 120 finish (T20, 20, D20)

Kevin Munch hard op weg richting Duitsland.
In de tweede set is het alleen maar Toni Alcinas wat de klok sloeg. Alcinas had werkelijk geen kind aan de Duitser Kevin Munch. de Spanjaard die eerder in de eerste ronde zijn landgenoot Christo Reyes versloeg laat nu wederom zien dat die echt een hele goede pijl kan gooien. Toni Alcinas gunde zijn tegenstander geen enkele leg in set twee en kwam mede daardoor op een zeer comfortabele 2-0 voorsprong in sets.

Kevin Munch vecht zich terug dankzij Toni Alcinas.
Daar waar het een zeer eenzijdige wedstrijd was tot dan toe, was het toch de Duitser Kevin Munch die de derde set wist te winnen. Maar dit was meer te danken aan Alcinas die geen schim was van de eerste twee sets. Munch wist de set uiteindelijk te winnen met 3-2.

Toni Alcinas stelt orde op zaken.
Het leek erop dat Toni Alcinas een beetje medelijden had met zijn tegenstander. Zagen Kevin Munch de derde set winnen mede door Alcinas. Was het in de vierde set gewoon weer de Spanjaard die het hoogste woord had.  Alcinas wist de set simpel met 3-1 te winnen.

Kevin Munch kan niet meer volgen.
Had de jonge Duitser nog hoop op een eventuele derde ronde, dan werd deze hoop zeer snel door de Spanjaard Alcinas in duigen gegooid. Alcinas kwam op zeer snel op een 2-0 voorsprong in legs. De duitser pakte nog wel de derde leg maar kan vervolgens niet meer voorkomen dat Alcinas de beslissende leg wist te winnen en zich zo een plek in de derde ronde gunde.