Welshman Jamie Lewis stunt tegen Peter Wright

Jamie Lewis heeft de derde ronde bereikt na een spannende wedstrijd tegen de nummer 2 van de wereld,Snakebite Peter Wright. Wat niemand voor mogelijk hield werd door Jamie in 5 sets waar gemaakt.

Voor de eerste keer in zijn PDC carrière bereikt hij de derde ronde op het WK na zijn beste wedstrijd die hij ooit heeft gespeeld.

Jamie die de wedstrijd begon werd in de eerste de beste leg al gebroken door Wright die Lewis toch weer gelijk zag komen in de tweede leg. Twee legs gaan dan met de darts maar in de vijfde leg wordt Jamie opnieuw gebroken en komt Wright 1-0 voor.

Met de darts wint Wright dan de eerste leg van set twee en krijg je even het gevoel dat het wel eens snel over en uit kan zijn in die partij. Lewis gooit dan de eerste 180 van de match ( hij gooit er in totaal 13 ) en met een 125 finish komt hij weer gelijk. Dan breekt hij Peter en met de darts maakt hij 1-3 en komt hij gelijk in sets.

In de derde set heeft Wright van pijlen gewisseld maar met de darts gaat de eerste leg naar Lewis. Lewis pakt dan weer een ander setje darts want hem ook niet helpt want hij komt 0-2 achter. Jamie krijgt dan een bouncer op de bull voor een 124 finish en 0-3 en zite Wright dan in 2 legs weer gelijk maken. Jamie mag dan de vijfde leg beginnen en pakt de set met zijn derde dart op tops  voor een 1-2 voorsprong.

Ook de vierde set gaat in vijf legs, de set die Peter Wright begint en wordt gebroken. Met de darts wordt het dan 0-2  maar na vier legs staat Wright weer naast Lewis die dan nadat Peter 116 niet uitkrijgt en 16 laat staan 12 uit gooit voor een 1-3 voorsprong.

In de vijfde set begint Jamie die met de darts met een 70 finish 0-1 maakt. Wright gooit dan in zijn leg 38 uit voor 1-1 en breekt dan Lewis in de derde leg voor 2-1. Wright laat dan in de vierde leg kansen liggen voor 3-1 en een 2-3 set stand en komt Jamie met een 11 finish terug naar 2-2. Peter krijgt in de vijfde leg nog een kans met een 131 finish die hij mist op tops en dan gooit Jamie Lewis 66 uit voor de match en een plek in de derde ronde.

Gemiddelden:  Peter Wright 103.44   –   Jamie Lewis 107.27