Darren Webster in 4 sets naar kwartfinale

Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Darren Webster de kwartfinale bereikt van het PDC. Hij klopte in 4 sets zijn tegenstander Antonio Alcinas voor wie het al bijzonder was dat hij al zover in het toernooi was gekomen.

In een best of 7 sets waren er slechts 4 sets nodig voor de kleine Engelsman. Alleen de derde set moest over de maximale lengte worden gespeeld.

Webster begon de match en pakte de eerste set met 3-1 na een break in leg 4. Ook de tweed set duurde slechts 4 legs nu werd Alcinas in de derde leg gebroken door een 72 finish van Webster.

Vijf legs dus in set 3 waarin Alcinas 2-0 voor kwam. In die eerste leg gooide Alcinas twee maal de maximale score. Niet achter elkaar en brak de Spanjaard Webster met een 45 finish.  In de vierde leg breekt Darren dan terug en met de darts gaat 41 uit voor de derde set.

In de vierde set mist Alcinas de kans op een 144 finish, laat 15 staan en moet dan een breek incasseren. Ook pech voor Antonio die in leg twee een 124 finish mist op de bull en 2-0 achter komt. In de derde leg is de eerste kans om de match te beslissen gelijk raak voor Webster. Hij heeft 64 over de match en met drie darts gooit hij die finish en gaat door naar de kwartfinale.

Statistieken  Alcinas  gemiddelde 88.25 uitgooi percentage 36.36%  tweemaal 180

Statistieken  Webster  gemiddelde 94.54 uitgooi percentage 52.17%  driemaal 180

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017