PDC WK, de nieuwe ‘Surprise show’

Het programma van Hennie Huisman, de Surprise show, krijgt in het William Hill World Darts Championship een waardige opvolger want ook vanmiddag eindigde de  tweede match in een volslagen verrassing.

Niet de als vijfde geplaatste Oostenrijker Mensur Suljovic plaatste zich voor de kwartfinale maar de ‘underdog’ in deze partij de ‘Fred Astaire’ van 2017, de Belg Dimitri Van den Bergh.

In vier sets werd ‘the Gentle’ uit het toernooi gespeeld door de brutale Belg die ondanks de spanning set na set de baas speelde.

De toon van de match wist de 23 jarige Belg uit Antwerpen als direct in de eerste leg van set 1 te zetten door met een 120 finish Mensur te breken en uiteindelijk de set met 1-3 te winnen. Nu is Suljovic altijd een slow starter geweest  maar vandaag wilde zijn dartsmotor niet echt stationair gaan lopen en liet hij diverse kansen onbenut omdat het gewoon dit keer niet liep.

In de tweede set breekt Dimitri ‘the Gentle’ in leg 3 en komt 2-1 voor en pakt met 3-1 de set.

De derde set is bloedstollend spannend. Zeker in het koppie van de jonge Belg die 1-2 achter komt in deze set en Suljovic in het plaatje van de wedstrijd 36 mist voor zijn eerste set punt en Dimitri weer gelijk komt. Ook in de vijfde leg kot Mensur niet uit en gaat ook deze set naar the Dream Maker’ die 3-0 voor komt.

In de vierde set na 2 maal 180 door de Belg in de eerste leg gaat de leg in 13 darts naar Dimitri maar met de darts komt Suljovic gelijk. Mensur mist dan 32 voor een break en gooit Dimitri  115 uit voor 2-1 en met twee darts voor 58 pakt hij met 3-1 de match en is hij door naar de kwartfinale.

Statistieken Suljovic  gemiddelde 94.35   uitgooi percentage 26.32   3 maal 180

Statistieken Van den Bergh  gemiddelde 96.60  uitgooi percentage 41.38   6 maal 180