Qualifier Jamie Lewis bereikt kwartfinale

Het PDC WK zit nog steeds vol verrassingen. De volgende van vandaag was wel het bereiken van de kwartfinale door Welshman Jamie Lewis met een klinkende en zeker dik verdiende 4-1 overwinning op James Richardson.

Van beide spelers was niet uitgegaan dat ze zo ver kwamen en eigenlijk was in deze partij Richardson toch de grote favoriet. Hij maakte de favorieten rol waar door in een gelijk opgaande set in de vijfde leg het eerste punt te pakken. Lewis miste in die leg de bull voor 164 en dan gaat 56 met twee darts uit voor Richardson.

Maar na de break neemt Jamie de regie over . Hij komt 2-0 voor in set twee echter twee legs later staan ze weer gelijk. Richardson gooit in de vijfde beslissende leg nog wel een 180 gevolgd door een 9 score maar met 1 dart op tops pakt Lewis deze set voor 1-1.

Geen enkele leg voor Richardson in set 3. Misschien door de fraaie breek van Jamie in de eerste leg van die set. Hij gooit dan 170 uit en pakt vervolgens leg 2 en 3  voor een 3-0 overwinning in die set en een 2-1 voorsprong.

Met de darts gaat de eerste leg in set 4 naar Jamie voor 1-0. Richardson weet echter weer gelijk te maken en breekt Lewis zelfs in de derde leg.  Jamie voelt zich echter sterk en zeker van zijn zaak en met een 121 finish voor een breek terug laat hij dat nog even zien aan zijn tegenstander en met een sterke vijfde leg met onder andere zijn derde 180 en een 168 score voor 16  maakt hij met een 10 darter 3-1.

James Richardson is gebroken en de scores worden er zeker niet beter op in die vijfde set waarin hij 2-0 achter komt. Jamie gaat dan voor de match met een poging 101 uit te gooien maar laat 32 staan en pakt Richardson toch nog een punt. In de vierde leg valt echter het doek voor Richardson. Jamie  mist eerst tops voor een 78 finish maar met de volgende 3 darts gaat 40 uit en is voor hem de kwartfinale bereikt.

Wedstrijd gegevens  Richardson  gemiddelde 89.02  uitgooi percentage 38,10  – 6 maal 180

Wedstrijd gegevens  Jamie Lewis  gemiddelde 89.02  uitgooi percentage 43.75  – 5 maal 180