Bereiken kwartfinale Gary Anderson ging moeizaam

Gary Anderson heeft de laatste 8 bereikt in een zes sets durende partij tegen Steve West. Het ging moeizaam bij de ‘Flying Scotsman’ die heel veel matchdarts heeft gemist voordat dit resultaat werd bereikt.

Gary had in Steve West een lastige tegenstander en Steve deed zichzelf in deze partij tekort door op belangrijke momenten het niet af te maken.

Maat Steve West wist zich praktisch zet na set vast te bijten in zijn tegenstander. Het begon al in set 1 waarin West tot 2 maal toe vanuit een achterstand gelijk wist te komen. In de vijfde leg van set 1 laat Steve dan de kans liggen om 3-2 te maken en gaat de set naar Anderson

In set twee kan West wel toeslaan twee legs gaan met de darts maar hij breekt Anderson dan in leg 3 voor en 2-1 voorsprong en maakt met de darts 3-1 en staan de heren weer gelijk.

West laat met 170 over in leg 1 van set 3 tops staan, hij ging niet voor de bull en maakt de beurt er op 1-0.  In de derde leg breekt Anderson West en komt 2-1 voor en met de darts wordt het dan 3-1 voor Anderson en 2-1 in sets.

In de vierde set gaan alle legs om en om met de darts. West gooit in leg 4 170 uit voor 2-2 en mist dan tops in de vijfde leg voor 2-2 in sets en gaat de set naar de Schot ( 3-1 voor Anderson )

Voor de kwartfinale heeft Anderson nog 1 set nodig. Set 5 begint Steve echter en met de darts komt hij op 1-0. Anderson pakt dan met de darts leg 2  en met een breek in de derde komt hij op 2-1 voor. Een 78 finish zet West dan weer naast Anderson die vervolgens twee matchdarts mist en West de set uitgooit voor 3-2 in sets.

Ook de zesde set wordt over de volle lengte gespeeld en tot tweemaal toe komt West vanuit een achterstand weer op gelijke hoogte. In die vierde leg mist Anderson eerst tops voor de match en vervolgens vinden 3 pijlen een 20 finish niet.

In de vijfde leg van set zes komt Anderson na 9 pijlen op 96 maar mist dubbel 18 met 1 pijl maar in de beurt erop is het eindelijk raak en is de kwartfinale bereikt.

Anderson: Gemiddelde 95.25  – Uitgooi percentage  34.09  7 maal 180

West: Gemiddelde 92.60  – Uitgooi percentage  39.39  7 maal 180

De kwartfinale zien er nu zo uit:

Pos Speler 1   Speler 2 score
1 (1) Michael van Gerwen (9) Raymond v Barneveld
2 Dimitri Van den Bergh (20) Rob Cross
3 Jamie Lewis (23) Darren Webster
4 (6) Phil Taylor (3) Gary Anderson

Foto © Lawrence Lustig PDC 2017