Michael van Gerwen na bloedstollende match door naar de halve finale

Michael van Gerwen blijft op koers voor zijn derde wereldtitel. Hij won zijn kwartfinale wedstrijd tegen Raymond van Barneveld in een bloedstollend spannende match die over 9 sets moest worden gespeeld.

Een wedstrijd met vele gezichten, die van wisselende hoge en minder goed scores, missen van cruciale dubbels en het winnen van een leg of set tegen de darts in.

Het zat tegenstander van Barneveld niet mee. Er waren kansen zat voor hem geweest om van Gerwen naar huis te kunnen sturen maar op die momenten liepen zijn dubbels niet.

Het begon al in de eerste set. Raymon begint de partij en mist tops voor 1-0 en wordt gebroken met een 101 finish van Michael. Michael op zijn beurt krijg een breek tegen en zo gaan ook de volgende twee legs tegen de darts in. In de vijfde leg komt Raymond met een 174 score op 36 maar mist zijn favoriete dubbel en gooit Michael 85 uit voor de set.

Michael is nog steeds zoekende naar de juiste swing en het bord en dat kost hem de tweede set die met 3-1 naar Raymond gaat.

In set 3 gaan de eerste twee legs met de darts maar in leg 3 na weer missers op de dubbel wordt RvB gebroken en komt 2-1 achter. Hij breekt echter gelijk terug met een 91 finish maar vergeet dan de set te pakken. Hij mist twee darts op 36 en gaat de set naar Michael, die ook de vierde set pakt met een 3-1 score. Voorsprong dus 2 sets, 3-1 voor van Gerwen.

In set 5 komt Michael 2-0 voor doch verliest de set met 2-3 met een 101 finish van Raymond voor 2-3 en een 3-2 setstand.

De spanning is terug in de wedstrijd en nog meer als van Barneveld in set 6 met 3-1 op gelijke hoogte komt (3-3). Michael slaat gelijk terug door de zevende set met 3-1 binnen te halen maar is nog niet van Raymond af. Hij vertelde ook na afloop dat hij niet had verwacht dat Raymond zo lang gefocust wist te blijven. En dat Raymond er nog sterk in geloofde moest Michael ondervinden in set 8 waarin hij in de vijfde leg na een gemiste kans voor de match, hij mist dubbel 12, Raymond gelijk maakt, 4-4

Raymond komt in de negende en laatste set zelfs 1-0 voor en als hij 161 uit zou krijgen zelfs op 2-0 maar dat lukt hem niet en gaat de leg naar Michael. In het beeld van de wedstrijd mist 3 darts mist voor een 32 finish en Michael met een 96 finish breekt om in de vierde leg met een 80 finish de klus af te maken.