sensationele comeback van Dimitri Van den Bergh wordt niet beloond, Rob Cross wint alsnog.

Rob Cross heeft bij zijn debuut op het wk de halve finale`s weten te behalen. Hij wist in zijn kwartfinale partij tegen de Belg Dimitri Van den Bergh als de grote winnaar van het podium te stappen. Cross won met 5-4 in sets van Dimitri Van den Bergh. Een echte verrassing is het nu eigenlijk ook weer niet dat Cross de halve finale heeft behaald van het WK. De man maakt gewoon een fantastisch  jaar in 2017 door.

Dimitri Van den Bergh (98.6) – Rob Cross (97.13)  4-5  (0-3,2-3,3-2,2-3,0-3,3-0,3-1,3-1,1-3)

Cross simpel naar de eerste set winst.
Dimitri Van den Bergh kwam weer heerlijk het podium op en danste er weer vrolijk op los. Maar met alleen dansen win je natuurlijk geen partij. Als Dimitri dan ook nog de wedstrijd begint met scores van 45-58-42-58-58 dan is dat niet goed voor het zelf vertrouwen. Rob Cross die opkwam met het opkomst nummer van Deta Hedman zat er wel meteen goed in, zelfs zo goed dat hij simpel de eerste set wist te winnen met 3-0.

Dimitri Van den Bergh iets beter in de wedstrijd.
Rob Cross kwam heel snel voor met 2-0 in legs, maar kon niet voorkomen dat Dimitri Van den Bergh er weer 2-2 van maakte en zo een beslissende 5e leg nodig was voor de set winst. Dimitri kreeg een pijl om de set te pakken maar dan moest hij wel de dubbele bull raken, helaas voor de Belg zag hij zijn poging verdwijnen in de enkele bull. Er waren dus kansjes voor Dimitri Van den Bergh maar hij kon niet voorkomen dat de tweede set alsnog naar Rob Cross ging.

De belg knokt zich terug.
Van den Bergh wist zich knap terug te vechten in de wedstrijd. Door de derde set te winnen met 3-2 in legs kwam Dimitri knap terug in de wedstrijd hij zette de stand op 1-2 in sets.

Dimitri Van den Bergh vergeet de vierde set te pakken.
Niet Dimitri Van den Bergh maar Rob Cross wist vervolgens de vierde set te pakken. Van den Bergh kreeg 3 pijlen op dubbel 10 om de winst in de set te pakken en de stand weer op gelijke hoogte te zetten in sets. Maar zoals we wel vaker zagen dit toernooi, als het er echt om gaat zien we veel spelers toch missen en dat is juist wat Van den Bergh ook deed. Rob Croos maakte daar dankbaar gebruik van hij wist zijn dubbel wel te raken en kwam zo op een 2-2 stand in legs. Rob Cross rook op dat moment bloed en wist zich ook te verzekeren van de vijfde leg in de vierde set. ipv dat het 2-2 werd, werd het dus 3-1 in sets voor Rob Cross.

Verzet van Dimitri Van den Bergh lijkt gebroken.
Rob Cross had in de vijfde set niet veel te duchten van Dimitri Van den Bergh. Cross weet de set heel simpel en eenvoudig te winnen met 3-0. Mede daardoor leek het echte verzet van Dimitri Van den Bergh wel gebroken te zijn.

Daar waar men het einde verwacht, komt Van den Bergh terug.
Rob Cross leek simpel opweg naar de eindzege, maar daar dacht Van den Bergh toch net even anders over. Totaal onverwachts weet hij de zesde set simpel te winnen met 3-0 en verkleind hij de achterstand naar 2-4 in sets.

Van den Bergh werkt aan een echte comeback.
Rob Cross had de wedstrijd in handen en leek hem ook vrij eenvoudig te gaan afmaken. Maar Dimitri Van den Bergh was echt helemaal los en met los bedoelen we ook echt los. Hij pakt na de zesde set nu ook de zevende set en wederom doet hij dat overtuigend, ditmaal met 3-1 in legs. Het publiek in de zaal ging zich helemaal keren tegen Cross en helemaal achter Dimitri Van den Bergh staan. Zouden we een echte comeback gaan krijgen.

Comeback is een feit.
het ongelofelijke werd waarheid. Dimitri Van den Bergh weet er gewoon 4-4 van te maken in sets door de achtste set te winnen met 3-1 in legs. Cross die dus met 4-1 voorstond zag de Belg keihard terug komen naar 4-4.

Sensationele comeback word niet beloond.
Mede door 8 gemiste pijlen om er 2-2 van te maken in legs in de beslissende negende set, word de geweldige comeback van Dimitri Van den Bergh niet beloond. Het is Rob Cross die zich met ongelooflijke veel moeite via dubbel 1 de koning van deze wedstrijd noemen. Cross zal in de halve finale de winnaar treffen van de partij tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.