Wie gaat Phil Taylor stoppen?

Phil Taylor staat in de halve finale. Wie o wie gaat deze man nog tegenhouden om zijn 17de wereldtitel te halen. De nummer 3 van de wereld, Gary Anderson, de tegenstander van Phil in deze kwartfinale wedstrijd in ieder geval niet.

We zagen niet de Gary Anderson zoals we hem kennen. De 180 scoringsmachine en bijna feilloos als het om een tops finish gaat. En Taylor daarentegen liet bij vlagen zien dat hij nog steeds dodelijk kan zijn als het om uitgooien aankomt. Menig keer wist the Power vanuit een bijna kansloze positie met een megascore op een finish te komen en alsnog de leg naar zich toe te trekken.

Van meet af aan dicteerde Taylor de wedstrijd. Hij brak Anderson al in de eerste leg van de eerste set  en pakte de eerste set met een 3-1 stand.  Anderson breekt terug in de eerste leg van set 2  en komt 2-0 voor. Taylor komt echter terug naar 2-2 en met een 101 finish voor een breek komt Anderson op 1-1

Dat tikje zette Taylor even recht in de derde set die hij met 3-0 wint en komt op 3-1 in sets na een spannende vierde set waarin Gary 2-0 voorkomt maar uiteindelijk 3-2 de set aan Taylor moet laten.

Het plaatje voor Gary wordt in de volgende set nog zwarter als Taylor opnieuw met 3-0 de set pakt en nog 1 set nodig heeft om de kwartfinale te bereiken.

Anderson kan dan in set 6 eindelijk weer iets terug doen. Hij komt 2-0 voor en als Taylor eerst nog met de darts naar 2-1 terugkomt kan hij toch in leg vier zijn tweede setpunt binnen halen.

Taylor gaat dan op jacht naar de vijfde set en breekt Anderson gelijk in de eerste leg van set 7. Alle volgende legs gaan ook tegen de darts in behalve de vijfde die gaat met de darts door een 81 finish met 3 darts naar Anderson voor 4-3. De spanning is terug in de wedstrijd. Kan Anderson 4-4 maken de kans was aanwezig in de 8ste set als Anderson na een gemiste match dart van Taylor op tops 2-2 maakt.

In de vijfde en laatste leg van set 8 mist Taylor eerst ook 2 darts voor de match maar vindt dan toch de winnende dubbel voor een 5-3 overwinning en gaat morgen spelen tegen Jamie Lewis spelen voor een plek in de finale