BDO zal iets moeten ondernemen, of het zal gaan afbrokkelen zegt Ross Montgomery.

Ross ‘The Boss’ Montgomery dringt erop aan dat de British Darts Organization meer moet doen van hun kant om de sport te promoten of het zal gaan afbrokkelen.

De Professional Darts Corporation (PDC) hebben van een nederige pubgame een lucratieve geld opbrengende sport gemaakt die miljoenen kijkers naar de finale van het wereldkampioenschap vorige week trok.

En aangezien de BDO-versie, de Lakeside Wereldkampioenschappen komend weekend va start gaat, heeft Montgomery zich tot het bestuur van de BDO gewend  en er op gewezen dat er geen vooruitgang is bij de BDO ​​terwijl de PDC vanaf 1978, de start zich meer en meer heeft ontwikkeld.

De 55-jarige Montgomery, uit Greenhills, speelde in november vorig jaar in de Grand Slam of Darts,waar hij spelers ontmoette als de nummer één Michael van Gerwen en 2018 wereldkampioen Rob Cross, en geeft hij toe dat dit zijn ogen heeft geopend voor alles dat verkeerd is aan de BDO.

De nummer 5 van de BDO werreldranking valt ook over gebrek aan promotie voor het Lakeside-toernooi, dat dit jaar live wordt vertoond op Channel 4 en BT Sport.

Montgomery vertelt de “De Grand Slam heeft mij aan het denken gezet over de BDO omdat ik zie wat daar allemaal verkeerd gaat. “Maar de BDO doet er niets mee en dat heeft me aardig geraakt.

“Onlangs was ik op de Grand Slam of Darts en dat was voor mij een ​​’enorme eye-opener’ van hoe je onze sport promoot. Ik weet dat we geen professionals zijn, maar ik vind juist wel dat we zo behandeld moeten worden.

“Dit is iets wat ik al heel lang wilde zeggen en ik voel nu de drang om het te zeggen, zeker nu ik bijna met pensioen ga is het tijd om uit de school te klappen

“Zoals het nu bij de PDC gaat, domineren ze overal. Het is fantastisch voor de sport, maar de BDO gaat maar niet vooruit.

 

“De Lakeside heeft niet meer de zelfde waarde als vroeger.

“We kunnen niet harder werken voor het toernooi. Ik denk dat het toernooi harder voor ons moet werken door meer promotie en markbewerking zoals bij de PDC, maar het gebeurt gewoon niet.

“Als je met mensen spreekt, vragen ze ‘Wanneer is het weer?’ Op welk kanaal kun je het toernooi volgen? Niemand weet wanneer het is, en dat is nu juist wat iedereen zou moeten weten

 

“Het is slechte marketing. Je kunt wel met de vinger wijzen, maar je kunt niet één persoon de schuld geven. Het is een organisatie van mensen die de schuld op zich moet nemen.

“We hebben een raad van bestuur die de organisatie leidt en er is veel intern gekibbel. Het helpt de duizenden spelers in onze sport niet.

“Ik vind het triest om te zeggen maar zo gaat de sport ten onder .”

Dit jaar wordt het elfde optreden van Montgomery op Lakeside en zal hij de Engelsman Scott Waites treffen in de eerste ronde.

In de wandelgangen word gespeculeerd  dat 2018 wel eens de laatste keer zal zijn dat Lakeside gastheer is voor dit paradepaardje.

“Ze zeggen dat dit de laatste keer is dat het op Lakeside wordt gehouden, dus wie weet wat er in de toekomst zal gebeuren,” zei The Boss.

“Misschien verplaatsen ze het ergens anders heen en hebben ze een frisse start nodig om er nieuw leven in te blazen.

“We hebben gehoord dat dit de laatste Lakeside zou zijn, maar wat betekent dat? Is dit het laatste wereldkampioenschap op het Lakeside-complex? Komt er geld binnen om het beter te maken? We weten het niet.

 

“Spelers zijn de laatsten die deze dingen weten, wat mij betreft klopt dat niet en zouden wij op de hoogte moeten zijn van de dingen die staan te gebeuren.

“Nu dat het op de commerciële tv is in plaats van de BBC, helpt dat misschien wel, want sponsors kunnen er weer geld in stoppen. “Maar sponsors gaan geen geld erin stoppen in een product dat faalt. “Iemand of een groep moet harder werken om er weer een prestigieuze gebeurtenis van te maken zoals het vroeger was.”

 

Talloze spelers zijn in de loop der jaren overgelopen naar de PDC, waaronder van Gerwen, 14-voudig PDC wereldkampioen Phil Taylor en viervoudig Lakeside winnaar Raymond van Barneveld, maar ook velen zijn er weer terug gekomen

Door de grote kloof tussen het prijzengeld vreest Montgomery dat jongere spelers die doorbreken de BDO helemaal zullen negeren en de toekomst van BDO darts nog twijfelachtiger wordt

“Jongeren worden hier helaas niet aangemoedigd om de darts binnen het BDO systeem op te pakken,” zei hij. “Ze willen naar de PDC omdat ze de enorme prijzenpotten zien en hoe de sport daar wordt gespeeld.

“Op mijn huidige leeftijd denk ik niet dat de BDO, op de manier zoals het nu gaat, enige interesse wekt bij de jongere spelers omdat ze naar de PDC  kijken en zien wat ze te bieden hebben.

En terecht, want deze jonge mannen en vrouwen, willen het beste voor hun zelf.

 

“Als ik 15 jaar jonger was, zou ik naar de PDC verhuizen. “En het publiek wil niet naar twee oude mannen op een podium kijken, zoals iemand op de PDC laatst zei. “Ze willen karakters, ze willen sfeer, ze willen lawaai en dat hebben we niet in de BDO. Dat is teleurstellend. ” Montgomery verdedigde echter de gemiddeldes van de BDO.  Hij zei: “Mensen zullen naar de gemiddeldes kijken en zeggen dat de PDC zo ongelooflijk veel beter is qua niveau.

“Maar er zijn spelers binnen de BDO die gemiddeld het zelfde gooien als spelers in de PDC – je ziet het gewoon niet omdat we niet zoveel op televisie worden uitgezonden zoals de PDC. “Dus het publiek denkt dat PDC kant beter is maar ze zien niet alles.

“Er zijn veel spelers binnen de BDO die heel goed mee zouden kunnen doen bij de PDC en ik denk dat we dit zullen gaan zien dit jaar wanneer veel van hen overstappen naar de PDC.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *