Pengiran Mohamed eerste darter uit Brunei ooit op een WK darts hij speelt Lakeside.

Pengiran Mohamed ik hoor u denken wie juist, Pengiran Mohamed is een darter uit Brunei en is tevens de aller eerste darter die ooit op een wk zal gaan spelen uit Brunei. Wij hebben eens rond gekeken en dit is Pengiran Mohamed. Na dat er bekend was dat hij zich had geplaatst voor Lakeside 2018 bouwde hij het Lakeside podium thuis helemaal na.

Mohamed bereikte de laatste 136 van de van de Winmau World Masters in 2010, Mohamed probeerde zich in dat zelfde jaar te kwalificeren voor de BDO World Darts Championship  2011, maar hij verloor al vroegtijdig in de voorronde van het kwalificatie toernooi destijds.

In 2017 ging hij op herhaling want hij wilde het zo graag nog eens proberen om als eerste speler uit Brunei het WK darts te halen. Juist wat in 2010 niet lukte, daar was het in 2017 wel prijs. Pengiran Mohamed kwalificeerde zich voor het BDO World Darts Championship. Dit deed hij na het winnen van de Aziatische kwalificatiewedstrijd in het Federal Hotel in Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Mede door deze overwinning zal hij de eerste speler uit Brunei zijn die deelneemt aan het BDO World Darts Championship.

In een interview zei hij: “Mijn intentie om mijn tijd in darts te investeren is om de wereld te laten zien dat darts in Brunei ook van een hoge kwaliteit kan zijn zoals elders in de wereld, en dat onze kwaliteit niet ver verwijderd is van andere spelers op de wereldranglijst.

Ik zal doorgaan met mijn training ter voorbereiding op Londen en om alvast in de stemming te komen maar vooral een beetje te wennen aan het grote Lakeide podium, heb ik het podium thuis helemaal na gebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ik moet zowel mentaal als fysiek voorbereid zijn Mijn hoop is om te slagen voor Azië, hoewel het moeilijk zal zijn, maar als ik vastberaden en zelfverzekerd zijn, kan ik slagen.

De darts-speler benadrukte dat er een zware uitdaging ligt voor hem tegen de grote professionele spelers maar voegt eraan toe dat hij al 30 jaar darts speelt.

Pengiran Mohamed zal op op de openingsdag in de laatste wedstrijd van de middag sessie zijn opwachting gaan maken tegen oud gediende Gary Robson.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *